Οι κάρτες της Alpha Bank στο Apple Pay -Εύκολες συναλλαγές με το iPhone ή το Apple Watch

NEWSROOM
Οι κάρτες της Alpha Bank στο Apple Pay -Εύκολες συναλλαγές με το iPhone ή το Apple Watch
Εύκολες, γρήγορες, ασφαλείς συναλλαγές μέσω Apple Pay, με τις κάρτες της Alpha Bank

Ένα νέο, σημαντικό «εργαλείο» έχουν πλέον στη διάθεσή τους οι πελάτες της Alpha Bank που είναι κάτοχοι iPhone, Apple Watch και iPad.

Η Alpha Bank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που προχωρά σε διασύνδεση των καρτών της Visa και Mastercard με το σύστημα συναλλαγών Apple Pay. Τι σημαίνει αυτό;

Σε μια περίοδο που πλέον έχουμε βγει από το σπίτι και επιστρέφουμε στους κανονικούς μας ρυθμούς, οι κάτοχοι καρτών της Alpha Bank μπορούν να πραγματοποιούν τις καθημερινές τους συναλλαγές εύκολα, γρήγορα και με ασφάλεια. Το μόνο που χρειάζεται να έχουν μαζί τους, κατά τις αγορές τους στα φυσικά καταστήματα, είναι το iPhone ή το Apple Watch.

Με το Apple Pay μπορούν επίσης να γίνονται και αγορές online, δίχως να χρειάζεται κάθε φορά να καταχωρούνται τα στοιχεία της κάρτας ή να συμπληρώνονται φόρμες εξακρίβωσης στοιχείων. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη εκατομμύρια καταστήματα δέχονται το Apple Pay online, ως τρόπο πληρωμής, με συνέπεια να αποτελεί το πλέον κατάλληλο «όχημα» για εύκολες αγορές.

Με το Apple Pay μπορούν να γίνονται και οι συναλλαγές για τις καθημερινές μετακινήσεις, όπως με το ταξί. Οι χρήστες μπορούν να χρησιμοποιούν το Face ID ή το Touch ID, δυνατότητες που προσφέρουν το iPhone και το Apple Watch, για να ολοκληρώσουν τη συναλλαγή τους.

Με τον ίδιο εύκολο, ανέπαφο και ασφαλή τρόπο μπορούν να γίνονται και οι συναλλαγές στο σούπερ μάρκετ, στο αγαπημένο σας εμπορικό κατάστημα, στο καφέ της γειτονιάς, ακόμη και στο εστιατόριο από το οποίο παραγγέλνετε.

Σύμφωνα με σχετικό άρθρο του Investopedia, το Apple Pay έχει περισσότερα στάδια ασφαλείας από τις πιστωτικές κάρτες και, φυσικά, από τις συναλλαγές με μετρητά. Ο λόγος είναι ότι ο αριθμός της κάρτας δεν φαίνεται κατά τις αγορές με το Apple Pay, δεν αποθηκεύεται στο iPhone ή το Apple Watch, ούτε και κοινοποιείται στους εμπόρους.

Το Apple Pay χρησιμοποιεί έναν αριθμό για κάθε συσκευή και έναν μοναδικό κωδικό συναλλαγής. Επιπλέον, οι συναλλαγές σας μπορούν να γίνουν μέσω Face ID ή Touch ID, παρέχοντάς σας τη μέγιστη ασφάλεια. Παράλληλα, οι κάτοχοι καρτών Alpha Bank που χρησιμοποιούν το Apple Pay μπορούν να ελέγχουν ανά πάσα στιγμή τις τελευταίες συναλλαγές τους, μέσα από τη συσκευή τους.

Να σημειωθεί ότι με τη χρήση του Apple Pay δεν... χάνονται οι πόντοι των προγραμμάτων επιβράβευσης, όπως το Bonus (αλλά όχι μόνο αυτό). Αντιθέτως, οι αγορές επιβραβεύονται όπως ακριβώς θα συνέβαινε και για συναλλαγές με την κάρτα της Alpha Bank, με την ίδια αναλογία. Η απόδοση των πόντων πραγματοποιείται σε 1 με 2 εργάσιμες ημέρες.

Όσοι ενδιαφέρονται να μπουν στον κόσμο του Apple Pay και δεν διαθέτουν κάρτα Alpha Bank, μπορούν να την αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα, χωρίς επίσκεψη σε κατάστημα, κάνοντας ηλεκτρονικά την αίτησή τους για νέα κάρτα στο www.alpha.gr μέσω της υπηρεσίας myAlpha web.

Σε μια περίοδο όπου η ταχύτητα και, πρωτίστως, η ασφάλεια, έχουν ακόμη μεγαλύτερη σημασία, η νέα δυνατότητα που προσφέρει η Alpha Bank, μέσω των καρτών Visa – Mastercard και του Apple Pay, θέτει τα νέα δεδομένα για τις συναλλαγές στα καταστήματα και τις online αγορές.

ΣΧΕΤΙΚΑ