ΗΠΑ: Επιχορήγηση 1,5 δισ. για την κατασκευή μικροτσίπ στη Νέα Υόρκη

NEWSROOM
Προηγμένο μικροτσιπ
Προηγμένο μικροτσιπ / Φωτογραφία shutterstock

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προχωράει το σχέδιο για την κατασκευή περισσότερων τσιπ στη χώρα.

Οι ΗΠΑ χορηγούν 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ημιαγωγών στη Νέα Υόρκη. Συγκεκριμένα σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, η GlobalFoundries έλαβε χρηματοδότηση μέσω του νόμου της κυβέρνησης Μπάιντεν για τα μικροτσιπ.

Θυμίζουμε ότι ο συνολικός προϋπολογισμού του νομοσχεδίου ανέρχεται στα 52 δισεκατομμύρια δολάρια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εταιρεία είναι η μοναδική με έδρα τις ΗΠΑ από τις πέντε μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής μικροτσίπ στον κόσμο. Η GlobalFoundries θα χρησιμοποιήσει την επιχορήγηση για να αναβαθμίσει τις τρέχουσες εγκαταστάσεις της και προχωρήσει στην κατασκευή ενός νέου εργοστασίου στη Μάλτα της Νέας Υόρκης. Σε αυτό θα παράγει προηγμένα τσιπ που συνήθως κατασκευάζονται εκτός ΗΠΑ.

Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας

Τα τσιπ που κατασκευάζει η GlobalFoundries χρησιμοποιούνται για την κατασκευή οχημάτων και Smartphones, αλλά και για δορυφορικές επικοινωνίες που, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, είναι απαραίτητες για την άμυνα και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ.

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η επένδυση θα δημιουργήσει περισσότερες από 10.000 θέσεις εργασίας την επόμενη δεκαετία. «Επιπλέον, η εγχώρια παραγωγή αυτών των τσιπ θα προσφέρει μεγαλύτερη σταθερότητα στην αλυσίδα εφοδιασμού των αυτοκινητοβιομηχανιών και της αεροδιαστημικής στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες επί του παρόντος βασίζονται στην αποστολή αυτών των τσιπ από το εξωτερικό», αναφέρει μεταξύ άλλων η σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από την κυβέρνηση Μπάιντεν.

ΣΧΕΤΙΚΑ