Ετοιμάζει η Apple αναδιπλούμενο iPhone;

NEWSROOM
Ετοιμάζει η Apple αναδιπλούμενο iPhone;
AP Images

Η εμφάνιση των νέων, άκρως εντυπωσιακών αναδιπλούμενων smartphones της Samsung και της Huawei άνοιξε την όρεξη του συνιδρυτή της Apple, Στίβ Βόζνιακ.

Το «alter ego» του περίφημου Στιβ Τζομπς, ο οποίος δεν έχει σήμερα διοικητικό ρόλο στην εταιρεία, δήλωσε πως ανυπομονεί για την αντίστοιχη ανακοίνωση της Apple.

«Η Apple ήταν ηγέτιδα δύναμη για μεγάλο διάστημα σε θέματα όπως η αναγνώριση προσώπου και η εύκολη πληρωμή μέσω τηλέφωνου», δήλωσε ο Βόζνιακ στο Bloomberg. Ο συνιδρυτής της Apple έσπευσε, όμως, να ασκήσει αυστηρή κριτική στην εταιρεία, τονίζοντας: «Δεν ηγείται σε καινοτομίες όπως το αναδιπλούμενο κινητό, και αυτό με ανησυχεί, γιατί πραγματικά θέλω ένα τέτοιο κινητό».

Η Apple έχει να αντιμετωπίσει την κάμψη των πωλήσεων των iPhone, που σημείωσαν πτώση 15% στο πρώτο τρίμηνο της χρήσης 2018 - 2019, σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Ο Βόζνιακ, πάντως, παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της εταιρείας καθώς απλώνεται σε σχέδια που ξεφεύγουν από την αγορά μόνο των iPhones.

Όπως επισημαίνει και ο συνιδρυτής της Apple «πέτυχαν τόσα πολλά με το iPhone, που είχε μετατραπεί στη μόνη τους ασχολία για πολλά χρόνια. Τώρα επεκτείνονται και σε άλλους τομείς και αυτό είναι πολύ καλό».

ΣΧΕΤΙΚΑ