ΕΟΤ: Ο αγώνας ορειβατικού σκι στον Ψηλορείτη προβάλλει τον χειμερινό τουρισμό της Ελλάδας

NEWSROOM
Κρήτη, Ψηλορείτης
Το βουνό Ψηλορείτης στο νησί της Κρήτης / Φωτογραφία: Shutterstock

Το Pierra Creta έχει εξελιχθεί σε θεσμό ως αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων.

«Ένας απ' τους βασικούς στόχους της στρατηγικής του ΕΟΤ είναι η ανάπτυξη του χειμερινού τουρισμού. Στο πλαίσιο αυτό στηρίζουμε καινοτόμα και εξωστρεφή γεγονότα τα οποία προβάλλουν τη "χειμερινή" Ελλάδα σε όλο τον κόσμο, όπως είναι το Pierracreta».

Αυτό επισημαίνει ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Δημήτρης Φραγκάκης επισημαίνοντας ότι είναι ενας από τους πλέον καταξιωμένους αγώνες ορειβατικού σκι, στις χιονισμένες κορφές του Ψηλορείτη, σε μια διαδρομή που έχει καταχωρηθεί ως μια από τις 100 καλύτερες καταβάσεις στον κόσμο από το National Geographic.

Με πρωτοβουλία του ΕΟΤ ο φετινός αγώνας καλύφθηκε από εξειδικευμένους δημοσιογράφους από την Αυστρία, την Ιταλία και τη Γερμανία που ταξίδεψαν στο νησί κι έζησαν από κοντά την ταξιδιωτική εμπειρία που προσφέρει η Κρήτη κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Το Pierra Creta έχει εξελιχθεί σε θεσμό ως αποτέλεσμα της πολύχρονης προσπάθειας μιας πολύ δραστήριας ομάδας ανθρώπων. Τους συγχαίρω όλους και τους διαβεβαιώνω ότι ο ΕΟΤ θα στέκεται αρωγός και συμπαραστάτης, σε αυτή την μεγάλη προσπάθεια. Γιατί η Ελλάδα μας έχει και χειμώνα, αναφέρει χαρακτηριστικά ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ