Συνάντηση Κεφαλογιάννη με τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας

NEWSROOM
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας
Η Όλγα Κεφαλογιάννη με τον νέο πρέσβη της Ιαπωνίας

Η επίσκεψη της Υπουργού κας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι δυνατότητες τακτικής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών.

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη δέχθηκε την Πέμπτη 18 Απριλίου εθιμοτυπική επίσκεψη από τον νέο Πρέσβη της Ιαπωνίας κ. Koichi Ito, η οποία, όπως επεσήμανε ο ίδιος, ήταν η πρώτη σε μέλος της Ελληνικής Κυβέρνησης μετά την επίδοση των διαπιστευτηρίων του.

Στη συνάντηση συζητήθηκε η προώθηση της διμερούς τουριστικής συνεργασίας, καθώς και οι εκδηλώσεις στον τομέα του τουρισμού, που σχεδιάζονται εκατέρωθεν, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού Ελλάδα-Ιαπωνία 2024.

Η Υπουργός ενημέρωσε τον Πρέσβη ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ιαπωνία στα τέλη του προσεχούς Σεπτεμβρίου, επ΄ ευκαιρία και της συμμετοχής της χώρας μας στη διεθνή τουριστική έκθεση «Tourism Expo Japan 2024», προκειμένου να έχει επαφές σε πολιτικό και τουριστικό επίπεδο και να παραστεί σε εκδηλώσεις που θα διοργανωθούν στην Ιαπωνία από το Υπουργείο Τουρισμού, στο πλαίσιο του Έτους Πολιτισμού και Τουρισμού 2024. Μεταξύ αυτών των εκδηλώσεων, εξέχουσα θέση θα έχει η παρουσίαση της ειδικής επανεκδόσεως του εμβληματικού έργου ταξιδιωτικής λογοτεχνίας του Καζαντζάκη «Ταξιδεύοντας στην Ιαπωνία», στην ελληνική και την ιαπωνική γλώσσα.

Η επίσκεψη της Υπουργού κας Κεφαλογιάννη στην Ιαπωνία θα δώσει την ευκαιρία να διερευνηθούν οι δυνατότητες τακτικής απευθείας αεροπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και της προώθησης της επενδυτικής και επιχειρηματικής συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ