Τα 10 πιο οικονομικά waterparks στην Ευρώπη - Δύο από αυτά στην Ελλάδα, το ένα στη 2η θέση

NEWSROOM
Τσουλήθρα σε υδάτινο πάρκο
Τσουλήθρα σε υδάτινο πάρκο / Φωτογραφία shutterstock

Δυο υδάτινα πάρκα που βρίσκονται στην Ελλάδα βρέθηκαν στην πρώτη δεκάδα με τα πιο οικονομικά προσιτά στην Ευρώπη.

Μια μέρα σε ένα υδάτινο πάρκο είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δροσιστεί κάποιος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο αυτή η εμπειρία μπορεί να είναι ιδιαίτερα δαπανηρή. Αυτό οδήγησε την εταιρεία ταξιδιωτικής ασφάλισης, PayingTooMuch, να διεξάγει έρευνα για τα οικονομικότερα υδάτινα πάρκα της Ευρώπης.

Η έρευνα ανέλυσε 30 από τα κορυφαία υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη για να βρει τα πιο οικονομικά ενόψει του φετινού καλοκαιριού. Η μελέτη έλαβε υπόψη την τιμή του εισιτηρίου για δυο ενήλικες και δυο παιδιά.

Το πιο προσιτό υδάτινο πάρκο στην Ευρώπη αναδείχθηκε το Nettebad στη Γερμανία, καθώς το οικογενειακό, για δυο ενήλικες και δυο παιδιά, εισιτήριο κοστίζει μόλις 57,55 λίρες Αγγλίας (περίπου 68 ευρώ). Το εισιτήριο μόνο για τους ενήλικες κοστίζει μόλις 15,50 λίρες (περίπου 18 ευρώ).

Ανοιχτό όλο το χρόνο, το πάρκο Nettebad διαθέτει ένα χαλαρό ποτάμι, εσωτερικές και εξωτερικές πισίνες καθώς και αρκετές τσουλήθρες, συμπεριλαμβανομένης μιας 30 μέτρων όρθιας πτώσης και μιας με γυάλινη κάψουλα.

Στη δεύτερη θέση το υδάτινο πάρκο της Ρόδου

Το υδάτινο πάρκο της Ρόδου είναι το δεύτερο πιο οικονομικό στην Ευρώπη, με το κόστος εισόδου να ανέρχεται κατά μέσο όρο στις 77,06 λίρες (περίπου 90 ευρώ και 50 λεπτά). Για όσους επισκεφτούν το πάρκο χωρίς παιδιά, το εισιτήριο για κάθε ενήλικα κοστίζει μόλις 23,12 λίρες (περίπου 28 ευρώ). Ο υδάτινο πάρκο βρίσκεται στο δημοφιλές παραθαλάσσιο θέρετρο, Φαληράκι, και διαθέτει κυματογενή πισίνα, ποτάμι και πολλές τσουλήθρες.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται το Action Aquapark στο Sunny Beach της Βουλαγαρίας. Το συγκεκριμένο υδάτινο πάρκο ανοίξει το καλοκαίρι και τα εισιτήρια του κοστίζουν μόλις μια λίρα περισσότερο από το αντίστοιχο της Ρόδου, με 78,16 λίρες για μια οικογένεια με δυο παιδιά.

Στα αξιοσημείωτα της πρώτης δεκάδες είναι ότι η Ισπανία φιλοξενεί τρία από τα δέκα πιο προσιτά, οικονομικά, υδάτινα πάρκα στην Ευρώπη, ενώ η χώρα μας εκπροσωπείται και από το Watercity Warterkpark που βρίσκεται στην Κρήτη και έλαβε την 5η θέση.

Δείτε τη λίστα

ΣΧΕΤΙΚΑ