ΕΥΡΩΠΗ

ΕΕ: Μικρή άνοδος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο

ΕΕ: Μικρή άνοδος των πωλήσεων των καινούργιων αυτοκινήτων τον Ιούνιο

Τον Ιούνιο του 2024, οι ταξινομήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων στην ΕΕ αυξήθηκαν κατά 4,3%, λόγω των αυξητικών τάσεων που σημειώθηκαν σε τρεις από τις τέσσερις μεγάλες αγορές της περιοχής: Ιταλία (+15,1%), Γερμανία (+6,1%) και Ισπανία (+2,2%). Αντίθετα, η Γαλλία σημείωσε πτώση 4,8% τον περασμένο μήνα.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Λιανεμπόριο: Γιατί εταιρείες κολοσσοί χάνουν πελάτες σε Ευρώπη και Αμερική

Κολοσσοί του λιανεμπορίου, όπως η Nestle, η Kraft Heinz και η Reckitt, είναι πιθανό να αναφέρουν ασθενή αύξηση πωλήσεων το δεύτερο τρίμηνο από την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι καταναλωτές επιλέγουν μάρκες που επιβράδυναν τις αυξήσεις τιμών, όπως δείχνουν τα στοιχεία της Nielsen.
NEWSROOM /
Ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Πωλήσεις αυτοκινήτων: Kινήθηκαν ανοδικά τον Ιούνιο στην Ευρώπη λόγω επιδοτήσεων στα EV από την Ιταλία

Οι ευρωπαϊκές πωλήσεις αυτοκινήτων αυξήθηκαν τον Ιούνιο μετά την άνοδο της ζήτησης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην Ιταλία, καθώς η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι εισήγαγε πολυαναμενόμενες επιδοτήσεις.
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Προς νέο ρεκόρ ο ευρωπαϊκός τουρισμός: Στα 800 δισ. αναμένονται τα έσοδα το 2024 -Koμβικός ο ρόλος της Ελλάδας

Θερμοκρασίες ρεκόρ, υπέρογκες τιμές πολυτελών ξενοδοχείων και υπερπλήρη hot spots.Τίποτα δεν εμποδίζει τις ευρωπαϊκές καλοκαιρινές διακοπές. Τουλάχιστον, όχι ακόμη.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΛΤΣΑΣ /
Κυριάκος Μητσοτάκης, πρωθυπουργός

Σε εξέλιξη η «μάχη» για τα αμυντικά ομόλογα στην Ευρώπη -Τα δύο στρατόπεδα, υπέρ ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης, πριν από τέσσερα χρόνια, για την έκδοση κοινού χρέους, ύψους περίπου 750 δισ. ευρώ, με σκοπό τη χρηματοδότηση των επενδύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, αποτέλεσε ορόσημο.
NEWSROOM /