Μενδώνη: Έργα 50 εκατ. ευρώ εκτελεί το υπoυργείο Πολιτισμού στα Δωδεκάνησα

NEWSROOM
Λίνα Μενδώνη, υπουργός Πολιτισμού
Η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη / Φωτογραφία: INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η υπουργός είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου Γιώργο Χατζημάρκο και το δήμαρχο Ρόδου, Αλέξανδρο Κολιάδη, για τα εκκρεμή ζητήματα που υπάρχουν στον τομέα της αρμοδιότητάς της.

Σε δηλώσεις τους, ο περιφερειάρχης και ο δήμαρχος εξήραν τη άριστη συνεργασία που έχουν με το υπουργείο Πολιτισμού και προσωπικά με την υπουργό, ευχόμενοι να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο και στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Πρώτη φορά σύμμαχος το υπουργείο Πολιτισμού

«Πρώτη φορά αισθανόμαστε σύμμαχό μας το υπουργείο Πολιτισμού και αυτή την αγάπη την έχει ανάγκη ο τόπος» - τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζημάρκος, ο οποίος εξέφρασε και την ικανοποίησή του για την ανακοίνωση που έκανε η υπουργός ότι πρόκειται να ξεκινήσουν σύντομα διαδικασίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας που διαθέτει στο νησί το υπουργείο Πολιτισμού.

Από την πλευρά της, η κ. Μενδώνη αναφέρθηκε στην καλή συνεργασία που έχει με την αυτοδιοίκηση της Δωδεκανήσου και επισήμανε το σημαντικό έργο που εκτελείται από το υπουργείο Πολιτισμού, τόσο στη Ρόδο όσο και στα άλλα νησιά. Όπως έκανε γνωστό, αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται έργα στα Δωδεκάνησα, προϋπολογισμού 50 εκατομμυρίων ευρώ, με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης.

Αναφέρθηκε ειδικά στην αποκατάσταση του Εθνικού Θεάτρου της Ρόδου, τονίζοντας ότι πρόκειται για σημαντικό μνημείο, όχι μόνο για το νησί της Ρόδου και μάλιστα μετά τις δηλώσεις μαζί με τον δήμαρχο Ρόδου και τον περιφερειάρχη επισκέφθηκε το χώρο όπου εκτελούνται οι εργασίες.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε η κ. Μενδώνη και στην αξιοποίηση της περιοχής της «Περβόλας» που έχει ξεκινήσει και μάλιστα η πρώτη φάση πρόκειται να παραδοθεί σήμερα. Πρόκειται όπως επισήμανε για ένα σημαντικό μνημείο, για ένα μοναδικό αρχαιολογικό χώρο που μπορεί να αποτελέσει χώρο αναψυχής κι εκπαίδευσης.

Εξέφρασε μάλιστα την ικανοποίησή της για τη δουλειά που έγινε από τους παράγοντες της τοπικής αρχαιολογικής υπηρεσίας, επισημαίνοντας ότι το υπουργείο Πολιτισμού συνεχίζει την προσπάθεια για την απόδοση πολιτιστικών αγαθών στο κοινό που αποτελούν μέρος της ιστορίας του τόπου.

ΣΧΕΤΙΚΑ