ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Βουλή έδρανα

Βουλή: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τους Servicers

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με τίτλο «Δάνεια: Διαφάνεια, ανταγωνισμός, προστασία των ευάλωτων- Ενσωμάτωση της Οδηγίας (ΕΕ) 2021/2167, επανεισαγωγή του προγράμματος "ΗΡΑΚΛΗΣ" και άλλες επείγουσες διατάξεις».
NEWSROOM /
xatzidakis-proypologismos

Προϋπολογισμός 2024: Κατατέθηκε στη Βουλή - Ανάπτυξη 2,9%, πρωτογενές πλεόνασμα 2,1% και πληθωρισμός στο 2,6%

Ο πρώτος προϋπολογισμός που καταρτίζεται μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας έπειτα από 13 έτη. Αποκλιμάκωση του δημόσιου χρέους στο 152,3% από 160,3% το 2023.
NEWSROOM /
Ποιοι θα λάβουν τον Δεκέμβριο το επίδομα αλληλεγγύης -Όλα τα μέτρα ενίσχυσης που θα καταβληθούν

Ποιοι θα λάβουν τον Δεκέμβριο το επίδομα αλληλεγγύης -Όλα τα μέτρα ενίσχυσης που θα καταβληθούν

Εξειδικεύτηκε χθες το πακέτο μέτρων για τη στήριξη της κοινωνίας που είχε προαναγγείλει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον ΥΠΟΙΚ Κωστή Χατζηδάκη να μεταφέρει τις λεπτομέρειες σχετικά με το συνολικό ύψος της ενίσχυσης
NEWSROOM /
Η Βουλή των Ελλήνων

Ο Οκτώβριος "δείχνει" έκτακτη παροχή σε ευάλωτους

Από την ανάλυση των στοιχείων του Προϋπολογισμού και λαμβάνοντας υπόψιν τις προβλέψεις του Προσχεδίου, το ΥΠΕΘΟ υπολογίζει ότι τον Οκτώβριο τα φορολογικά έσοδα υπερέβησαν κατά 300 εκ ευρώ το στόχο. 
Φωτογραφία: Shutterstock

Συνάντηση μελών του ΔΣ της Ελληνικής Ένωσης Καφέ με την ηγεσία του υπ. Οικονομικών

To ζήτημα της κατάργησης του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στον καφέ βρέθηκε στο επίκεντρο πρόσφατης συνάντησης μελών του διοικητικού συμβουλίου της Ελληνικής Ένωσης Καφέ με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών
NEWSROOM /
Ενας ταμίας κρατά στα χέρια του ένα POS

ΑΑΔΕ και ΥΠΕΘΟ: Χρονοδιάγραμμα διασύνδεσης των POS με τα Ταμειακά Συστήματα και την ΑΑΔΕ

Η ΑΑΔΕ και το υπουργείο Οικονομικών, κατόπιν διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς, συμπληρώνουν το κανονιστικό πλαίσιο για την πλήρη διασύνδεση POS και των Ταμειακών Συστημάτων των επιχειρήσεων με τα πληροφοριακά συστήματα της ΑΑΔΕ, εντάσσοντας σε αυτό τις νέες τεχνολογικές δυνατότητες έκδοσης παραστατικών μέσω ηλεκτρονικής τιμολόγησης και τα POS που λειτουργούν μέσω λογισμικού (softPOS).
NEWSROOM /
Σωρεία παραβάσεων εντόπισε το ΣΔΟΕ στους εντατικούς ελέγχους του κατά τους θερινούς μήνες

Σωρεία παραβάσεων εντόπισε το ΣΔΟΕ στους εντατικούς ελέγχους του κατά τους θερινούς μήνες

Εντατικούς ελέγχους καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού πραγματοποίησαν οι ελεγκτές της Γενικής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε σε ολόκληρη τη χώρα για την προστασία των συμφερόντων του Ελληνικού Δημοσίου και της Ε.Ε., την αντιμετώπιση της απάτης στον τομέα του Φ.Π.Α., την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου καυσίμων, του παράνομου εμπορίου καπνικών και απομιμητικών προϊόντων και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, καθώς επίσης και για την παράνομη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών.
NEWSROOM /
Το υπουργείο Οικονομικών

Αυξημένα 9,4% έναντι του στόχου τα έσοδα από φόρους για το 8μηνο του 2023

Αυξημένα κατά 3,4 δις εμφανίζονται τα έσοδα από φόρους, σύμφωνα με τα στοιχεία εκτέλεσης του προϋπολογισμού για το χρονικό διάστημα το 8μηνο του 2023, τα οποία και ανήλθαν σε 39,911 δις ευρώ, αυξημένα κατά 3,416 δισ ευρώ ή 9,4% έναντι του στόχου που έχει περιληφθεί στην εισηγητική έκθεση του Προϋπολογισμού 2023.
NEWSROOM /
Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες των νησιών για παραβάσεις στον αιγιαλό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στις παραλίες των νησιών για παραβάσεις στον αιγιαλό

Συνεχίζονται οι έλεγχοι στα νησιά.Το διάστημα 12 έως και 25 Αυγούστου, πραγματοποιήθηκαν 1.225 επιπλέον έλεγχοι σε ιδιώτες και επιχειρήσεις τουριστικής εκμετάλλευσης του αιγιαλού όπου και διαπιστώθηκαν 340 παραβάσεις από τις κατά τόπους Κτηματικές Υπηρεσίες.
NEWSROOM /