ΑΔΕΙΕΣ

Σερβιτόρα σε καφετέρια

ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Οδηγός πληροφόρησης για τις άδειες εργαζομένων

Το Ινστιτούτο Εργασίας της ΓΣΕΕ με γνώμονα τα συμπεράσματα της μέχρι σήμερα δράσης του Δικτύου Πληροφόρησης και Συμβουλευτικής υποστήριξης εργαζομένων και ανέργων, προχωρά στην έκδοση πληροφοριακού υλικού με τη μορφή οδηγών, με στόχο να συμβάλει στην πληροφόρηση και την κατανόηση βασικών εννοιών και δικαιωμάτων που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις και το δίκαιο κοινωνικής ασφάλισης.
NEWSROOM /
Οικοδομικές εργασίες

Σημαντικές αλλαγές στις οικοδομές -Προς μηδενική ενεργειακή απόδοση κατοικίες και δημόσια κτίρια

Μόνο ως λύση ανάγκης και πρόσκαιρη, χαρακτηρίζεται η στροφή και η πριμοδότηση του πετρελαίου ως καύσιμου θέρμανσης, αφού η Ευρώπη αποφάσισε να «τρέξει» το στόχο της μηδενικής εκπομπής ρύπων, συμπεριλαμβανομένων των κατοικιών, νέων και παλιών.  
Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από κορωνοϊό -Τι προβλέπει η νέα τροπολογία

Ειδική άδεια και τηλεργασία για γονείς μαθητών που νοσούν από κορωνοϊό -Τι προβλέπει η νέα τροπολογία

Νέες ευνοϊκές ρυθμίσεις για τους γονείς μαθητών που νοσούν από κορωνοϊό και ειδική άδεια ασθενείας εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα φέρνει νέα τροπολογία του υπουργείου Εργασίας.
NEWSROOM /
ΕΦΚΑ

Ο Χατζηδάκης ζήτησε να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ζήτησε σήμερα από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, Παναγιώτη Δουφεξή, να μην δοθούν ή και να ανακληθούν όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 μέχρι και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022.
NEWSROOM /
Μέτρα στην αγορά εργασίας: Ποιοι δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού

Μέτρα στην αγορά εργασίας: Ποιοι δικαιούνται άδεια ειδικού σκοπού

Έκτακτα και προσωρινά μέτρα στην αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση και τον περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19 ως προς την οργάνωση του χρόνου και του τόπου εργασίας συμπεριλαμβάνονται στην ΠΝΠ.
NEWSROOM /
Κουτσή θα είναι η βδομάδα για τα σχολεία την επόμενη εβδομάδα

Αδειες ειδικού σκοπού και τηλεργασία για γονείς

Ολονύκτιες συσκέψεις στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών και Εργασίας. Τα πρώτα μέτρα για στήριξης των γονέων στη φύλαξη και φροντίδα των παιδιών ύστερα από την απόφαση κλεισίματος όλων των εκπαιδευτικών μονάδων.
NEWSROOM /