ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΓΚΑΛΙΑΣ

Πολλαπλά τα οφέλη της Αθήνας από την απελευθέρωση και την είσοδο των Ι.Χ στο ridesharing

Έρευνα Uber – ΕΜΠ: Πολλαπλά τα οφέλη της Αθήνας από την απελευθέρωση του ridesharing και την είσοδο των Ι.Χ

Με την Αθήνα να είναι πλέον μία μητροπολιτική πρωτεύουσα η συζήτηση για την καθημερινή μετακίνηση των περισσότερων από 5 εκατ. κατοίκων της καθίσταται όχι μόνο επίκαιρη αλλά και αναγκαία.
Το κτίριο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ/Shutterstock

ΗΠΑ: Η οικονομία κατεβάζει ταχύτητα, ο πληθωρισμός ανεβάζει και η μείωση των επιτοκίων μετατίθεται

Οι «Κασσάνδρες» που προειδοποιούσαν ότι είναι πρόωρο να αναμένονται μειώσεις των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, φαίνεται να επιβεβαιώνονται μετά τη δημοσιοποίηση των χθεσινών στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.
Πρατήριο της AVIN

AVIN: Τέλος του 2024 το πρώτο πρατήριο υδρογόνου – Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ στο δίκτυο πρατηρίων

Στα τέλη του τρέχοντος έτους η AVIN θυγατρική του ομίλου Motor Oil θα έχει έτοιμο προς χρήση από το κοινό το πρώτο πρατήριο υδρογόνου, το οποίο θα μπορεί να εξυπηρετεί τόσο Ι.Χ όσο και βαρέα οχήματα.
Εξαρχου-Δελφοι

Εξάρχου: Αν δεν αλλάξουμε τη βάση της οικονομίας θα έχουμε αποτύχει

Αν δεν αλλάξει η βάση της οικονομίας, το παραγωγικό της μοντέλο θα έχουμε αποτύχει, ανέφερε ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat Αλέξανδρος Εξάρχου από το 9ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.
σκρεκας-δελφοι

Σκρέκας: Δεν θέλουμε να καταστρέψουμε τις εταιρείες με τα πρόστιμα – Δεν μπορεί όμως η κοινωνία να μένει εκτεθειμένη στην ακρίβεια

Η κυβέρνηση δεν έχει σκοπό να καταστρέψει τις εταιρείες όταν τους επιβάλει πρόστιμα, ωστόσο από την άλλη δεν μπορεί να αφήνει την κοινωνία εκτεθειμένη σε παραβατικές πρακτικές.
Ο Γιάννης Στουρνάρας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών

Στουρνάρας: Μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον

Ο Γιάννης Στουρνάρας υποστήριξε ότι η Ελλάδα στάθηκε τυχερή κατά τη διάρκεια της κρίσης, ωστόσο αν η κρίση του 2012 συνέβαινε σήμερα θα ήταν πολύ χειρότερα τα πράγματα, καθώς οι πολεμικές συγκρούσεις στοιχίζουν πολύ ακριβά.
Το κέντρο της Αθήνας με φόντο το Καλλιμάρμαρο Στάδιο

Moody’s: Την Παρασκευή το «ραντεβού» για τον τελευταίο «προβιβασμό» της ελληνικής οικονομίας

Την προσεχή Παρασκευή, η ελληνική οικονομία έχει άλλο ένα «ραντεβού» με οίκο αξιολόγησης, αφού ο οίκος Moody’s θα δημοσιεύσει την έκθεσή του για την πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδος.
ΗΠΑ, πληθωρισμός

ΗΠΑ: Στο 3,2% ο πληθωρισμός τον Φεβρουάριο – Τι θα κάνει η Fed, τι στοιχηματίζουν οι χρηματαγορές

Ελαφρά αύξηση σημείωσε ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο εν συγκρίσει με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, καθώς διαμορφώθηκε στο 3,2% έναντι προβλέψεων για ρυθμό 3,1% και ίδιο ποσοστό (3,1%) τον Ιανουάριο.
revolut

Revolut: Η Ελλάδα από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες αγορές στην Ευρώπη – Στόχος οι 2 εκατ. χρήστες έως το 2026

Η αγορά της Ελλάδας βρίσκεται μεταξύ των 10 πιο ταχύτερα αναπτυσσόμενων αγορών (από τις 39 που δραστηριοποιείται συνολικά ανά τον κόσμο), για τη Revolut, την εφαρμογή για εγχρήματες συναλλαγές και όχι μόνο.