ΗΠΑ - Κίνα: Επιμένει στους δασμούς ο Τραμπ

NEWSROOM
ΗΠΑ - Κίνα: Επιμένει στους δασμούς ο Τραμπ
AP Images

Η Κίνα και οι ΗΠΑ θα πραγματοποιήσουν τον όγδοο γύρο υψηλόβαθμων οικονομικών και εμπορικών διαβουλεύσεων στο Πεκίνο στις 28 και 29 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εμπορίου.

Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε ότι οι δασμοί θα διατηρηθούν μέχρι να βεβαιωθεί ότι το Πεκίνο συμμορφώνεται στην οποιαδήποτε συμφωνία, ακυρώνοντας ουσιαστικά τις προσδοκίες ότι οι δύο πλευρές θα συμφωνήσουν σε μία εκεχειρία του εμπορικού πολέμου.

Πάντως, ο Αμερικανός αντιπρόσωπος για το εμπόριο Ρόμπερτ Λαϊτχάιζερ και ο υπουργός Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν έλαβαν πρόσκληση να επισκεφθούν την Κίνα για τις συνομιλίες, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γκάο Φενγκ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο αντιπρόεδρος της κινεζικής κυβέρνησης Λιου Χε προσεκλήθη να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον για τον ένατο γύρο των συνομιλιών στις αρχές Απριλίου, ανακοίνωσε ο Γκάο. Πρόσθεσε επίσης ότι οι δύο πλευρές είχαν τον τελευταίο καιρό επανειλημμένες τηλεφωνικές συνομιλίες για οικονομικά και εμπορικά ζητήματα και συμφώνησαν στη διεξαγωγή του όγδοου και του ένατου γύρου διαβουλεύσεων.

ΣΧΕΤΙΚΑ