Κυρίαρχη η Κίνα στην αγορά της υδροηλεκτρικής ενέργειας

NEWSROOM
Κυρίαρχη η Κίνα στην αγορά της υδροηλεκτρικής ενέργειας
Φώτο: Shutterstock

Η υδροηλεκτρική ενέργεια αποτελεί την ναυαρχίδα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη Κίνα που προσπαθεί να μειώσει τις εκπομπές αερίου του άνθρακα και να καταπολεμήσει την περιβαλλοντική ρύπανση από την οποία υποφέρει.

Όπως ανακοίνωσε η Εθνική Διοίκηση Ενέργειας της Κίνας, στα τέλη του 2018, η εγκατεστημένη υδροηλεκτρική ισχύς της Κίνας ήταν περίπου 350 εκατομμύρια κιλοβάτ και η ετήσια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας ήταν περίπου 1,2 τρισεκατομμύρια κιλοβατώρες. Οι δύο αυτές επιδόσεις είναι οι κορυφαίες παγκοσμίως.

Παράλληλα οι υδροηλεκτρικές επιχειρήσεις της Κίνας έχουν αρχίσει και κάνουν αισθητή την παρουσία τους παγκοσμίως μέσα από συμμετοχές σε διάφορα προγράμματα και κοινοπραξίες. Χαρακτηριστικά η πρωτοβουλία της κινεζικής κυβέρνησης για το νέο «Δρόμο του Μεταξιού» περιλαμβάνει επενδύσεις και ανάπτυξη υποδομών σε 152 χώρες σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Ασία, Αφρική και Νότια Αμερική.

Όπως αναφέρει το China Power News Network, οι υδροηλεκτρικές επιχειρήσεις της χώρας λειτουργούν ήδη σε περισσότερες από 140 χώρες και περιοχές, αντιπροσωπεύοντας πάνω από το 70% της παγκόσμιας κατασκευής έργων υδροηλεκτρικής παραγωγής, αποδεικνύοντας πως η Κίνα αποτελεί παγκόσμια υπερδύναμη στην υδροηλεκτρική ενέργεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ