Κίνα: Ετήσια αύξηση 3,1% κατέγραψε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Νοέμβριο

NEWSROOM
Κίνα: Ετήσια αύξηση 3,1% κατέγραψε η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για τον Νοέμβριο
Φώτο: Shutterstock

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας στην Κίνα κατέγραψε μικρή μείωση, διατηρώντας σταθερή πορεία αύξησης το Νοέμβριο και αποδεικνύοντας τη συνέχιση της πορείας ανάπτυξης, στον ευρύτερο τομέα της οικονομίας.

Η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε ετήσια αύξηση κατά 3,1% από την προηγούμενη χρονιά, στα 671,8 δισεκατομμύρια kWh τον προηγούμενο μήνα, με την ετήσια μέση αύξηση σε επίπεδο διετίας να καταγράφεται στο 6,6%, όπως ανακοίνωσε χθες, η Εθνική Υπηρεσία Διαχείρισης Ενέργειας (NEA).

«Η οικονομία της χώρας διατηρεί μία σταθερή ανάκαμψη και η χρήση της ενέργειας σε όλη την κοινωνία, συνεχίζει να αυξάνεται» ανέφερε χαρακτηριστικά, η ανακοίνωση της ΝΕΑ.

Το Νοέμβριο, η κατανάλωση της ηλεκτρικής ενέργειας στον πρωτογενή και στο δευτερογενή βιομηχανικό τομέα κατέγραψε ετήσια αύξηση 14% και 0,8% αντίστοιχα, ενώ η κατανάλωση ενέργειας στο τριτογενή βιομηχανικό τομέα αυξήθηκε κατά 8,7%.

Η κατανάλωση ενέργειας από τα νοικοκυριά κατέγραψε ετήσια αύξηση 9,5% τον προηγούμενο μήνα.

Για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου, η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατέγραψε ετήσια αύξηση 11,4% στα 7,5 τρισεκατομμύρια kWh.

Η κινεζική οικονομία διατήρησε την ανοδική πορεία της, παρά τις καθοδικές πιέσεις, με την αύξηση των πωλήσεων λιανικής, την αύξηση της βιομηχανικής παραγωγής, αλλά και τη θετική πορεία των επενδύσεων παγίων, όπως και την πτωτική πορεία του ποσοστού της ανεργίας, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε την Τετάρτη, το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της Κίνας (NBS).

ΣΧΕΤΙΚΑ