Ο Μασκ αρνείται τους ισχυρισμούς της Κίνας για τους δορυφόρους της SpaceX

NEWSROOM
Ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ/ Φωτογραφία AP

Ο Έλον Μασκ απέρριψε τους ισχυρισμούς ότι οι δορυφόροι Starlink της SpaceX καταλαμβανόμουν πολύ χώρο στο διάστημα. «Δεκάδες δισεκατομμύρια» δορυφόρων μπορούν να φιλοξενηθούν σε τροχιές κοντά στη Γη, δήλωσε στους Finacial Times.

Τα σχόλια του έρχονται μετά τον ισχυρισμό του επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Διαστημικής υπηρεσίας ότι ο Μασκ «φτιάχνει τους κανόνες» για την αναδυόμενη εμπορική διαστημική βιομηχανία.

Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, η Κίνα παραπονέθηκε ότι ότι διαστημικός σταθμός της αναγκάστηκε να αποφύγει συγκρούσεις με τους δορυφόρους Starlink. «Το διάστημα είναι εξαιρετικά τεράστιο και οι δορυφόροι μικροσκοπικοί», ήταν η απάντηση του Μασκ.

Ο Μασκ αντέκρουσε τις φωνές που λένε ότι το πρόγραμμα Starlink Internet Services ουσιαστικά εμποδίζει την είσοδο ανταγωνιστών στη δορυφορική βιομηχανία, λέγοντας ότι υπάρχει άφθονος χώρος στην τροχιά της Γης για δορυφόρους.

«Δεν πρόκειται για μια κατάσταση όπου εμποδίζουμε άλλους με οποιονδήποτε τρόπο. Δεν έχουμε εμποδίσει κανέναν να κάνει κάτι, ούτε πρόκειται να το κάνουμε», δήλωσε. «Μερικές χιλιάδες δορυφόροι δεν είναι τίποτα. Είναι σαν να λέμε ε, εδώ είναι μερικές χιλιάδες αυτοκίνητα στη Γη, δεν είναι τίποτα», πρόσθεσε.

Η SpaceX έχει ήδη εκτοξεύσει σχεδόν 1.900 δορυφόρους ως μέρος του δικτύου Starlink και σχεδιάζει να αναπτύξει χιλιάδες ακόμη.

ΣΧΕΤΙΚΑ