Ο Τζεφ Μπέζος κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν για τον πληθωρισμό -«Πλήττονται οι φτωχότεροι»

NEWSROOM
Ο Τζεφ Μπέζος κατακεραυνώνει τον Μπάιντεν για τον πληθωρισμό -«Πλήττονται οι φτωχότεροι»
AP Images

Ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, έγραψε την Κυριακή στο Twitter ότι ο πληθωρισμός πλήττει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους στις ΗΠΑ και επέκρινε τον πρόεδρο Μπάιντεν για δεύτερη φορά σε λίγες ημέρες.

«Στην πραγματικότητα, η κυβέρνηση προσπάθησε σκληρά να δώσει ακόμη περισσότερα κίνητρα σε μια ήδη υπερθερμασμένη, πληθωριστική οικονομία» ανέφερε μεταξύ άλλος ο επιχειρηματίας. «Ο πληθωρισμός είναι ένας οπισθοδρομικός φόρος που πλήττει περισσότερο τους λιγότερο εύπορους. Η παραπλάνηση δεν βοηθάει τη χώρα».

Τα σχόλια του Μπέζος ήταν η απάντηση σε όσα υποστήριξε ο πρόεδρος Μπάιντεν, ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε καλό δρόμο για να δουν την μεγαλύτερη ετήσια μείωση του ελλείμματος που έχει σημειωθεί ποτέ, συνολικού ύψους 1,5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Μπάιντεν έβαλε επίσης στο στόχαστρο τον Τραμπ, ο οποίος είδε το έλλειμμα «να αυξάνεται κάθε χρόνο» κατά τη διάρκεια της θητείας του, έγραψε.

Την Παρασκευή ο Μπέζος σχολίασε τον πρόεδρο Μπάιντεν για ένα tweet που ανέφερε ότι η φορολόγηση των πλούσιων εταιρειών μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πληθωρισμού. Ο Μπέζος. «Η αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων είναι μια χαρά για συζήτηση», έγραψε. «Η τιθάσευση του πληθωρισμού είναι κρίσιμο να συζητηθεί. Το να τα συνδυάζουμε αυτά τα δυο μαζί είναι απλώς παραπλάνηση».

Και στις δυο περιπτώσεις, ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν κατονόμασε την Amazon, αν και στο παρελθόν έχει αναφερθεί στο φορολογικό ιστορικό της εταιρείας.

Τα σχόλια των δυο ανδρών έρχονται καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ βρίσκεται κοντά σε υψηλά επίπεδα 40 ετών και οι αξιωματούχοι της FED επιδιώκουν την αύξηση των επιτοκίων για την καταπολέμηση του προβλήματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ