Κίνα: Η οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023

NEWSROOM
Κίνα επενδύσεις
Shutterstock/ Dilok Klaisataporn

Η κινεζική οικονομία θα καταγράψει σημαντική βελτίωση το 2023, θα κάνει μεγαλύτερα βήματα προόδου και θα συνεισφέρει περισσότερο στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε χθες ο Γουάνγκ Γουενμπίν εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο ίδιος εκπρόσωπος έκανε το σχόλιο του στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης των δημοσιογράφων, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία της κινεζικής οικονομίας το 2022 και σε μια εκτίμηση των ΜΜΕ ότι η κινεζική οικονομία θα βελτιωθεί σημαντικά το 2023.

Σύμφωνα με τον Γουάνγκ, κατά το 2022 η Κίνα συντόνισε αποτελεσματικά την αντίδρασή της κατά της COVID-19 λαμβάνοντας μέτρα κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης, επιτάχυνε την εφαρμογή κανονισμών σε μακροοικονομικό επίπεδο, ενώ διαχειρίστηκε αποτελεσματικά τις επιπτώσεις έκτακτων συνθηκών, παρά τα διαδοχικά κύματα επανεμφάνισης της πανδημίας και της νωθρής οικονομικής ανάπτυξης σε παγκόσμιο επίπεδο.

“Είμαστε ικανοί να σταθεροποιήσουμε τη συνολική απόδοση της οικονομίας σε μακροοικονομικό επίπεδο και να συνεχίσουμε να αυξάνουμε το παραγόμενο οικονομικό αποτέλεσμα στης Κίνας τόσο σε συνολικό, όσο και σε κατά κεφαλήν εισόδημα”, δήλωσε ο Γουάνγκ.

“Πρόκειται για επιτεύγματα σκληρής δουλειάς που αντανακλούν την ανθεκτικότητα της κινεζικής οικονομίας, την ουσιαστική δυναμική και ζωτικότητα της ανάπτυξης”, πρόσθεσε ο ίδιος.

“Με την αντίδραση της Κίνας απέναντι στην COVID να κινείται πλέον σε μία νέα φάση και τη ζωή και την εργασία να επιστρέφουν στην κανονικότητα με πιο γρήγορους ρυθμούς, οι εσωτερικοί δείκτες της κινεζικής οικονομίας θα αποκτήσουν μεγαλύτερη δυναμική και η απόδοση των προσπαθειών για βαθύτερες μεταρρυθμίσεις και περισσότερο άνοιγμα της οικονομίας θα συνεχιστεί”, δήλωσε ο ίδιος εκπρόσωπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ