ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ακίνητα

Αύξηση 6,4% στις τιμές των οικοδομικών υλικών τον Σεπτέμβριο

Ο Γενικός Δείκτης Τιμών Υλικών Κατασκευής Νέων Κτιρίων Κατοικιών με μήνα αναφοράς τον Σεπτέμβριο 2023, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Σεπτεμβρίου 2022 παρουσίασε αύξηση 6,4%, έναντι αύξησης 12,4% που σημειώθηκε κατά τη σύγκριση των αντίστοιχων δεικτών του έτους 2022 με το 2021, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ
NEWSROOM /
Κίνα

Κινεζική Λαϊκή Τράπεζα θα υποστηρίξει δυναμικά την οικονομική ανάκαμψη, αναπροσαρμόζοντας τη νομισματική πολιτική της

Η Κεντρική Τράπεζα της Κίνας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα υλοποιήσει μία νομισματική πολιτική “με δυναμικό και ακριβή τρόπο”, ώστε να υποστηρίξει την οικονομική ανάκαμψη της κινεζικής οικονομίας.
NEWSROOM /
Κίνα επενδύσεις

Η οικονομική ανάκαμψη αντιμετωπίζει «νέες δυσκολίες», παραδέχεται η κινεζική ηγεσία

Η οικονομική ανάκαμψη στην Κίνα βρίσκεται αντιμέτωπη με «νέες δυσκολίες», παραδέχθηκαν οι κορυφαίοι κινέζοι αξιωματούχοι, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, κατά την διάρκεια συνεδρίασης του Πολιτικού Γραφείου για την εξέταση της κατάστασης της κινεζικής οικονομίας, έπειτα από την δημοσίευση των απογοητευτικών οικονομικών αποτελεσμάτων για το δεύτερο τρίμηνο του έτους.
NEWSROOM /
Ανάλυση Schroders: Ελλάδα και Τουρκία – Γείτονες σε αντίθετη οικονομική τροχιά

Ανάλυση Schroders: Ελλάδα και Τουρκία – Γείτονες σε αντίθετη οικονομική τροχιά

Οι οικονομίες της Ελλάδας και της Τουρκίας, κινούνται σε εντελώς αντίθετη τροχιά τα τελευταία χρόνια, παρά την γεωγραφική εγγύτητα των δύο χωρών. Οι οικονομικές δυσκολίες των δύο χωρών έχουν κατά καιρούς απασχολήσει τον διεθνή τύπο. 
NEWSROOM /
Φωτογραφία shutterstock

Κίνα: Απογοητευτικοί δείκτες με φόντο την επιβράδυνση της οικονομίας της

Οι αρχές της Κίνας δημοσιοποίησαν σήμερα βασικούς οικονομικούς δείκτες για τον Μάιο, λιγότερο ευοίωνους απ’ ό,τι θα ήλπιζαν αρκετοί, καθώς οικονομολόγοι απευθύνουν εκκλήσεις να καταρτιστεί νέο σχέδιο τόνωσης της ανάπτυξης της δεύτερης μεγαλύτερης οικονομίας του κόσμου.
NEWSROOM /