Οι CEO της Google και της Microsoft θα βρεθούν στον Λευκό Οίκο σε συνάντηση για την τεχνητή νοημοσύνη

NEWSROOM
τεχνητή νοημοσύνη
Φωτογραφία: Shutterstock

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι των εταιρειών Google της Alphabet, Microsoft, OpenAI και Anthropic θα συναντηθούν με την Καμάλα Χάρις και κορυφαίους αξιωματούχους της κυβέρνησης για να συζητήσουν βασικά θέματα τεχνητής νοημοσύνης την Πέμπτη.

Στην πρόκληση, που έφερε στο φως το Reuters, προς τους CEOs σημειώνεται ότι η «προσδοκία του προέδρου Τζο Μπάιντεν είναι ότι οι εταιρείες όπως η δική σας πρέπει να διασφαλίζουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή πριν τα διαθέσουν στο κοινό».

Οι ανησυχίες σχετικά με την ταχέως αναπτυσσόμενη τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης περιλαμβάνουν παραβιάσεις της ιδιωτικής ζωής, μεροληψία και φόβους για παραπληροφόρηση.

Τον Απρίλιο ο Μπάιντεν δήλωσε ότι μένει να φανεί αν η τεχνητή νοημοσύνη είναι επικίνδυνη, αλλά υπογράμμισε ότι οι εταιρείες τεχνολογίας έχουν ευθύνη να διασφαλίσουν ότι τα προϊόντα τους είναι ασφαλή. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχαν ήδη καταδείξει τη ζημιά που μπορούν να προκαλέσουν οι ισχυρές τεχνολογίες χωρίς σωστές διασφαλίσεις, είπε.

Το ChatGPT, ένα AI πρόγραμμα που πρόσφατα τράβηξε την προσοχή του κοινού για την ικανότητά του να απαντάει γρήγορα σε ένα ευρύ φάσμα ερωτήσεων, έχει προκαλέσει την προσοχή των Αμερικανών νομοθετών καθώς έχει εξελιχθεί ταχύτατα με περισσότερους από 100 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως.

ΣΧΕΤΙΚΑ