Επιστρέφει στις επιχειρήσεις ο Τζακ Μα -Τι εταιρεία ίδρυσε

NEWSROOM
Επιστρέφει στις επιχειρήσεις ο Τζακ Μα -Τι εταιρεία ίδρυσε
Φώτο: Shutterstock

Σύμφωνα με όσα αναφέρει το Bloomberg, ο Μα ξεκίνησε μια μικρή εταιρεία για την επεξεργασία και την πώληση αγροτικών προϊόντων. Πρόκειται για την πρώτη επιχειρηματική κίνηση του Κινέζου δισεκατομμυριούχου μετά την «εξαφάνιση» του πριν από λίγα χρόνια.

Ο συνιδρυτής της Alibaba ίδρυσε την περασμένη εβδομάδα την «Hangzhou Ma’s kitchen Food με αρχικό κεφάλαιο τα 1,4 εκατομμύρια δολάρια. Η επιχείρηση ασχολείται με την πώληση συσκευασμένων αγροτικών προϊόντων σύμφωνα με τα επίσημα μητρώα των επιχειρήσεων στην Κίνα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το πιο πρόσφατο εγχείρημα του Μα δεν έχουν γίνει γνωστές και όλες οι προσπάθειες του Bloomberg να αποσπάσει ένα σχόλιο από την Alibaba ή το περιβάλλον του Τζακ Μα έπεσαν στο κενό.

Το που βρίσκεται και το τι κάνει ο Μα είναι ένα μυστήριο από το 2020 όταν αποφάσισε να αποχωρήσει από τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς η Κίνα κατέστειλε δυο εταιρείες του -την Alibaba και την Ant Group Co.-στο πλαίσιο μιας ευρύτερης εκστρατείας για τον περιορισμό του ισχυρού ιδιωτικού τομέα της χώρας.

Τον περασμένο Μάρτιο, ο Μα επισκέφθηκε ένα σχολείο στην Χανγκζού, σε μια καλά οργανωμένη εκδήλωση που δημιούργησε την εντύπωση ότι θα ξεκινούσε και πάλι τις δημόσιες εμφανίσεις. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώθηκε καθώς ο Μα φέρεται να έχει επικεντρωθεί στον τομέα της γεωργίας και της εκπαίδευσης έχοντας αφήσει πίσω του την κοσμική ζωή.

ΣΧΕΤΙΚΑ