Καταγγελία στην E.E. για την Temu - Κατηγορείται για πρακτικές χειραγώγησης

NEWSROOM
Temu
Temu/ Φωτογραφία shutterstock

Η Πανευρωπαϊκή ομάδα καταναλωτών (BEUC) κατήγγειλε την Temu κατηγορώντας τη για παραβίαση των κανόνων διαδικτυακού περιεχομένου στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με τον νόμο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ψηφιακές υπηρεσίες, οι διαδικτυακές πλατφόρμες και οι μεσάζοντες υποχρεούνται να καταπολεμούν το παράνομο και επιβλαβές περιεχόμενο καθώς και τα παραπλανητικά προϊόντα στα marketplace τους.

Η BEUC δήλωσε ότι έχει υποβάλει καταγγελία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενώ 17 μέλη της όπως η Γαλλία, η Ιταλία και οι κάτω χώρες έχουν επίσης υποβάλει καταγγελίες στις αρμόδιες εθνικές τους αρχές.

Η Temu, με 75 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στην Ε.Ε. τον Μάρτιο, συχνά αδυνατεί να παρέχει στους καταναλωτές σημαντικές πληροφορίες για τους πωλητές στην πλατφόρμα της και κατά πόσο τα προϊόντα τους πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια των προϊόντων, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της BEUC.

Στην καταγγελία αναφέρεται ότι η Temu χρησιμοποιεί πρακτικές χειραγώγησης για να οδηγεί τους χρήστες να ξοδεύουν περισσότερα από όσα μπορεί να θέλουν.

«Η Temu παραβιάζει την πράξη ψηφιακών υπηρεσιών της Ε.Ε.», δήλωσε η γενική διευθύντρια της BEUC Monique Goyens. «Τα προϊόντα που πωλούνται στις αγορές, είτε online είτε offline, είτε είναι ευρωπαϊκά, αμερικανικά ή κινεζικά, πρέπει να είναι ασφαλή και να συμμορφώνονται με την ευρωπαϊκή νομοθεσία εάν πωλούνται σε Ευρωπαίους καταναλωτές», πρόσθεσε.

ΣΧΕΤΙΚΑ