Κινεζική είσοδος στην ηλιακή αγορά της Ισπανίας

NEWSROOM
Κινεζική είσοδος στην ηλιακή αγορά της Ισπανίας
Φώτο: Shutterstock

Συνεχίζονται οι κινεζικές επενδύσεις στις ΑΠΕ και την ηλιακή ενέργεια, και επεκτείνονται παγκοσμίως καθώς ετοιμάζονται για δυναμικό μπάσιμο στην αγορά της Ισπανίας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Renews.biz, η κινέζικη εταιρεία ηλιακής τεχνολογίας Risen Energy έδωσε τα χέρια με την ισπανική Opdenergy για την προμήθεια ηλιακών συλλεκτών ισχύος 261 MW για ένα έργο στην χώρα της Ιβηρικής.

Η ισπανική εταιρεία βρίσκεται σε διαδικασία ανάπτυξης εφτά ηλιακών σταθμών συνολικής ισχύος 300 MW για το 2019 στην περιοχή της Ανδαλουσίας. Συγκεκριμένα ετοιμάζει ένα φωτοβολταϊκό έργο 100 MW στην Ανδαλουσία, ένα 50 MW στο Puerto Real, στη Cadiz, ένα έργο ίδιας ισχύος στην Alcada de Guadaira στη Σεβίλλη και επιπλέον ένα φ/β ισχύος 148 MW στην Aragon.

Ο Λουις Σιντ, διευθύνων σύμβουλος της Opdenergy δήλωσε πως «οι λόγοι που επιλέξαμε την Risen Energy ως εταίρο μας για το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό πρότζεκτ έχει να κάνει με την ταχεία επέκταση της εταιρείας παγκοσμίως, καθώς και λόγω του γεγονότος ότι η οικονομική διαχείριση υποστηρίζεται από ισχυρές αναπτυξιακές ικανότητες σε καινοτομία και έρευνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ