Η Tesla ακριβαίνει τα αυτοκίνητά της

Η Tesla θα αυξήσει την τιμή των οχημάτων, μετά την εγκατάλειψη του πρόσφατου σχεδίου της να κλείσει τα περισσότερα καταστήματά της.

Η κατασκευάστρια των ηλεκτρικών αυτοκινήτων ανακοίνωσε ότι οι τιμές όλων των οχημάτων της παγκοσμίως θα αυξηθούν κατά 3%, μετά την απόφαση «να διατηρηθούν τελικά τα περισσότερα από τα καταστήματα που είχε ανακοινωθεί ότι θα κλείσουν».

Υπενθυμίζεται ότι πριν από δύο εβδομάδες, η Tesla είχε ανακοινώσει ότι θα έκλεινε τα περισσότερα καταστήματά της στο πλαίσιο της προσπάθειας να μειωθεί η τιμή του οχήματός της που πωλείται περισσότερο, το Model 3 μόλις στα 35.000 δολάρια.

Στο πλαίσιο του σχεδίου, οι πελάτες της Tesla θα πρέπει να αγοράζουν τα αυτοκίνητα της εταιρείας μέσω διαδικτύου ή μέσω τηλεφώνου αντί να πηγαίνουν στα εκατοντάδες καταστήματα λιανικής.

Η Tesla παραμένει πιστή στην πρόθεσή της να διατηρήσει την τιμή του Model 3 στα 35.000 δολάρια, παρά το γεγονός ότι είναι «εξαιρετικά δύσκολο» να παραχθεί το συγκεκριμένο όχημα σε αυτό το κόστος, όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Η αύξηση του 3% αφορά στις πιο ακριβές εκδόσεις του Model 3, μεταξύ τους το Model S sedan και το Model X crossover. Οι νέες τιμές θα μπουν σε εφαρμογή από τις 18 Μαρτίου.

Η Tesla έχει 378 καταστήματα και κέντρα σέρβις στον κόσμο, ωστόσο στην ανακοίνωση δε διευκρινίζεται πόσα από αυτά θα παραμείνουν τελικά σε λειτουργία και πόσα θα κλείσουν ή σε ποιες αγορές θα κλείσουν. Το μόνο που είπε είναι ότι θα κλείσουν «μόνο τα μισά» από αυτά που είχε προγραμματίσει. Κάποια μάλιστα θα ξανανοίξουν με λιγότερο προσωπικό.

Επίσης, η Tesla δεν ανακοίνωσε για ποιο λόγο αποφάσισε να αλλάξει την προηγούμενη απόφασή της.

ΣΧΕΤΙΚΑ