ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ

Φωτογραφία από αέρος της Πατησίων στο κέντρο της Αθήνας

Δημόσιο χρέος: Στα 355,947 δισ. ευρώ το α' τρίμηνο του 2024

Στα 355,947 δισ. ευρώ ανήλθε το α' τρίμηνο εφέτος το δημόσιο χρέος, από 355,732 δισ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023, σύμφωνα με τους τριμηνιαίους μη Χρηματοοικονομικούς Λογαριασμούς της Γενικής Κυβέρνησης από την ΕΛΣΤΑΤ.
NEWSROOM /
Ξεκίνησαν τα «παζάρια» με τις Βρυξέλλες για τους «κόφτες» των δαπανών

Ξεκίνησαν τα «παζάρια» με τις Βρυξέλλες για τους «κόφτες» των δαπανών

Στα αναμενόμενα όρια, κινούνται οι κατευθύνσεις της Κομισιόν για το πόσο πρέπει να «τρέχουν» οι δαπάνες της Ελλάδας την επόμενη τετραετία, έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο η βιωσιμότητα του Χρέους.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ /
Τα κεντρικά γραφεία του ΔΝΤ

ΔΝΤ: Αυξητική η τάση του παγκόσμιου δημόσιου χρέους - Οι προβλέψεις για την Ελλάδα

Ανησυχητικές εξελίξεις και προοπτικές για το παγκόσμιο δημόσιο χρέος καταγράφει η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (crisis monitor), σημειώνοντας ότι θα έχουν ευρύτερο αντίκτυπο στην πορεία της οικονομίας.
NEWSROOM /
κόσμος σε μαγαζιά σε Ερμού

Τι χρωστούν οι Ελληνες: Υψηλότερο το ιδιωτικό από το Δημόσιο χρέος -Στο μικροσκόπιο τα χρέη νοικοκυριών-επιχειρήσεων

Mετά τη δεκαετή οικονομική κρίση, την πανδημία και το σοκ της ενεργειακής κρίσης, δείχνει αναγκαία μια συνολική επανεξέταση των πολιτικών που εφαρμόζονται.
A for Athens, η θέα

BofA: Οι 3 ωστικοί παράγοντες για την υπεραπόδοση της ελληνικής οικονομίας

Θετική για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται η Bank of America, σε έκθεση που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή. Η Ελλάδα θα συνεχίσει τις καλές επιδόσεις και την επόμενη διετία, ξεπερνώντας κατά πολύ τον μέσο όρο της ευρωζώνης.