Δισεκατομμύρια επενδύσει η Ford για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Νέες επενδύσεις ύψους 3,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων που θα επεκταθούν σε τρεις διαφορετικές αμερικανικές Πολιτείες ανακοίνωσε η αυτοκινητοβιομηχανία, Ford, ώστε να δώσει ώθηση στην παραγωγή του νέου μοντέλου της, Mustang, που δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί, αλλά και φορτηγών, απλών αυτοκινήτων, αλλά και ηλεκτρικών μοντέλων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, που εδρεύει στο Μίσιγκαν, θα επενδύσει 2 δισεκατομμύρια δολάρια στην Πολιτεία που βρίσκεται η έδρα της, γεγονός που θα δημιουργήσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, τουλάχιστον 2.000 νέες θέσεις εργασίας.

Τα χρήματα θα δοθούν για να αυξηθεί η παραγωγή του ηλεκτρικού pickup, F-150 Lightning, το οποίο φτιάχνεται σε ένα εργοστάσιο κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ford. Στόχος είναι να παράγονται 150.000 φορτηγάκια το χρόνο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αυτοκινητοβιομηχανίας, αυτή τη στιγμή υπάρχουν ήδη σχεδόν 200.000 προ-παραγγελίες για το συγκεκριμένο φορτηγάκι, ενώ τα πρώτα μοντέλα παραδόθηκαν στους πελάτες την περασμένη εβδομάδα.

Τα χρήματα θα πάνε επίσης για την παραγωγή του νέου, με καινούργιο σχεδιασμό, μοντέλου, Ford Ranger, μεσαίου pickup στο Γουέιν του Μίσιγκαν, καθώς και του νέου Ford Mustang, επίσης σε εργοστάσιο του Μίσιγκαν.

Η αυτοκινητοβιομηχανία δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα σχέδιά της σχετικά με το αν το Mustang θα έχει και ηλεκτρική έκδοση. Επιπλέον 35 εκατομμύρια δολάρια θα επενδυθούν για τη δημιουργία μίας νέα υπηρεσίας εξυπηρέτησης πελατών και κέντρο αποστολής, που θα στέλνει απευθείας στους πελάτες τα εξαρτήματα του αυτοκινήτου που θα παραγγέλνουν.

Η Ford θα ξοδέψει 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια στο εργοστάσιο συναρμολόγησης στο Οχάιο για την κατασκευή ενός «νέου εμπορικού ηλεκτρικού οχήματος», το οποίο αναμένεται να βγει στην αγορά το 2025.

Επίσης, η εταιρεία θα επενδύσει άλλα 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα εργοστάσιο κατασκευής μηχανών και ένα άλλο κατασκευής εξατμίσεων.

Στο Μισούρι, η Ford θα ξοδέψει 95 εκατομμύρια δολάρια για τη μεταστροφή ενός εργοστασίου που θα παράγει τα βανάκια Transit με αέριο και τα ηλεκτρικά βανάκια, E-Transit.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι οι νέες επενδύσεις θα δημιουργήσουν 6.200 νέες θέσεις εργασίας. Μάλιστα, η Ford θα ξοδέψει άλλο ένα δισεκατομμύριο δολάρια σε διάστημα πέντε ετών για να βελτιώσει τους χώρους εργασίας στα εργοστάσιά της. Οι βελτιώσεις αφορούν σε καλύτερο φωτισμό, στην εγκατάσταση φορτιστών ηλεκτρικών αυτοκινήτων και άλλα.

Υπενθυμίζεται ότι οι νέες επενδύσεις που ανακοίνωση η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία έρχονται να προστεθούν στα 11,4 δισεκατομμύρια που είχε ανακοινώσει η Ford τον περασμένο Σεπτέμβριο και αφορούσαν στην κατασκευή νέων εργοστασίων μπαταριών στο Τενεσί και το Κεντάκι.

ΣΧΕΤΙΚΑ