fbpxO εκατομμυριούχος που ξεκίνησε με 2 δολάρια στην τσέπη | Economistas.gr
Skip to main content

O εκατομμυριούχος που ξεκίνησε με 2 δολάρια στην τσέπη

O εκατομμυριούχος που ξεκίνησε με 2 δολάρια στην τσέπη

Τα πράγματα δεν ήρθαν ακριβώς όπως τα περίμενε ο Grant Sabatier. Μετά την αποφοίτησή του από το Πανεπιστήμιο του Σικάγου, όχι μόνο δεν μπορούσε να στεριώσει σε καμία δουλειά αλλά αναγκάστηκε να επιστρέψει στο πατρικό του και να κοιμάται με τους γονείς του στο παιδικό δωμάτιο!

Προσπάθησε να εργαστεί σε κάποιες εταιρίες χωρίς επιτυχία. Μέχρι που ένα πρωί ο Sabatier πήγε στην τράπεζά του να κάνει ανάληψη και διαπίστωσε ότι το υπόλοιπο του λογαριασμού του ήταν... 2,26 δολάρια. Το μηδενικό υπόλοιπο του λογαριασμού τον ταρακούνησε και αποφάσισε ότι αυτό έπρεπε να αλλάξει δραστικά θέτοντας έναν λίαν φιλόδοξο στόχο: ο τραπεζικός του λογαριασμός να φτάσει τα 1 εκατ. δολάρια σε ορίζοντα πέντε ετών! 

Ξεκίνησε μια δική του εταιρία digital marketing η οποία του απέφερε περίπου 50.000 δολάρια ετησίως, που ήταν μια θεαματική βελτίωση σε σχέση με το να κοιμάται με τους γονείς του ωστόσο απογοητευτικά μακριά από το στόχο του 1 εκατ. δολαρίων. Αυτό τον οδήγησε  στο επόμενο βήμα: να μάθει να «επενδύει σωστά» ώστε να βγάλει το συντομότερο ένα εκατομμύριο δολάρια για να μπορεί να ζήσει το υπόλοιπο της ζωής του δίχως άγχος και έγνοιες. Έτσι άρχισε να διαβάζει βιβλία - οδηγούς για επενδύσεις και να τα εφαρμόζει κα σύντομα υιοθέτησε το μότο «επενδύω νωρίς, συχνά και όσο περισσότερο μπορώ!». Και κάπως έτσι κέρδισε το στοίχημα που είχε βάλει με τον εαυτό του.

Σήμερα, είναι πλέον εκατομμυριούχος. Έχει κερδίσει μάλιστα τόσα χρήματα που μπορεί να αποσυρθεί λίγα χρόνια μετά τα 30 του. Με 1,25 εκατομμύρια δολάρια στον τραπεζικό του λογαριασμό… δικαιούται να ξεκουραστεί.

Όσο για το κλειδί της δημιουργίας πλούτου με διάρκεια που μπορεί να εξασφαλίσει μια άνετη ζωή; «Δημιουργία εισοδήματος, αποταμίευση και κυρίως το να δημιουργήσετε επιχείρηση βάζοντας άλλους να... δουλεύουν για εσάς» υποστηρίζει ο αυτοδημιούργητος εκατομμυριούχος.

Ο Sabatier τρέχει το επιτυχημένο μπλογκ Milennial Money (millennialmoney.com), μέσω του οποίου δίνει συμβουλές σε νέους για το πώς θα γίνουν πλούσιοι, ενώ είναι συγγραφέας του βιβλίου "Financial Freedom".

Η ανέλιξη του εντυπωσίασε τους πάντες καθώς μόλις πριν από μια δεκαετία ήταν άνεργος και κοιμόταν στο «παιδικό δωμάτιο». Ο 33χρονος εκατομμυριούχος που ανήκει στη γενιά των μιλένιαλ είναι πλέον σε θέση να δίνει συμβουλές για τα πώς μπορούμε να φτιάξουμε μια σημαντική περιουσία που θα μας επιτρέψει να πάψουμε να εργαζόμαστε μέσα σε λιγότερο από μία δεκαετία. «Η ανάθεση της εργασίας σε εξωτερικούς συνεργάτες, σας βοηθά στο να προσθέσετε αξία στην επιχείρηση σας και να εστιάσετε στην καριέρα σας. Παράλληλα το παθητικό εισόδημα από επενδύσεις, για παράδειγμα στον κτηματομεσιτικό τομέα, εξυπηρετεί τη διατήρηση μιας οικονομικής ανεξαρτησίας» συμβουλεύει όσους έχουν τα ίδια σχέδια με εκείνον.

Δεν χρειάζεται λοιπόν σκληρή δουλειά, ούτε εμμονή με το χρηματιστήριο αλλά «έξυπνες επιλογές» σημειώνει. «Το να δημιουργείς μιας επιχείρηση πολλαπλασιάζει και ανατοκίζει τη δύναμη σου να βγάλεις λεφτά από τους εργαζόμενους σου. Πολλοί άνθρωποι γίνονται πλούσιοι πληρώνοντας απλώς άλλους για να κάνουν τη δουλειά. Και δεν είναι απαραίτητο οι εργαζόμενοι να είναι πλήρους απασχόλησης», τονίζει ο νεαρός εκατομμυριούχος.

Υπάρχουν λοιπόν πολλοί δρόμοι για να γίνει κανείς πλούσιος. Απλά κάποιες διαδρομές απαιτούν μικρότερο κόπο. «Πιστεύω πως όλοι οι Αμερικανοί μπορούν να αποσυρθούν μετά από μια δεκαετία εργασίας, αρκεί να βγάζουν 70.000 δολάρια το χρόνο», είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξη του, υπενθυμίζοντας πως η αποταμίευση δεν είναι θυσία αλλά ευκαιρία. «Αν αποταμιεύετε το 50-70% του εισοδήματος σας, τα οποία θα επενδύσετε, θα γευτείτε αργότερα μια μεγάλη οικονομική ανεξαρτησία» καταλήγει. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Γιατί πλέον τα προβλέψιμα ανόδικα βήματα ως την συνταξιοδότηση δεν είναι αυτό που χρειάζονται για να επιτύχουν πλέον οι Millenials.
Η συμβουλή του CEO της Goldman Sachs στους millennials
Οι 22 συνήθειες για μια ευτυχισμένη ζωή
Οι 22 συνήθειες για μια ευτυχισμένη ζωή
Τι συνιστούν ψυχολόγοι και κοινωνικοί επιστήμονες για να έχετε πάντα καλή διάθεση και να αποφύγετε την κατάθλιψη. Τι ρόλο παίζουν ο καφές, ο διαλογισμός, τα τραγούδια και... το σεξ.
Οι 22 συνήθειες για μια ευτυχισμένη ζωή
Πέντε διαδεδομένοι μύθοι για την Ψυχολογία
Πέντε διαδεδομένοι μύθοι για την Ψυχολογία
Οι ψυχολογικές ανακαλύψεις διευκολύνουν τους ανθρώπους ολοένα περισσότερο να εντρυφούν και να εμβαθύνουν στην κατανόηση του ανθρώπινου πόνου και της ανθρώπινης κατάστασης γενικότερα.
Πέντε διαδεδομένοι μύθοι για την Ψυχολογία
Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο ήρθε από την Σουηδία
Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο ήρθε από την Σουηδία
Στη Σουηδία και το παλιό εργοστάσιο της Saab η γερμανική Sono Motors θα κατασκευάσει το πρώτο ηλιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο ενώ υπάρχουν ήδη 9.800 προπαραγγελίες.
Το πρώτο ηλιακό αυτοκίνητο ήρθε από την Σουηδία