Ενισχύεται η συμμαχία με στόχο να σταματήσει το brain drain

NEWSROOM
Ενισχύεται η συμμαχία με στόχο να σταματήσει το brain drain
Φώτο: Shutterstock

Επτά νέες εταιρείες εντάχθηκαν στη συµµαχία BRAIN REGAIΝ, την πρωτοβουλία του Μη Κερδοσκοπικού Σωµατείου «Ελληνικές Ρίζες» για τον επαγγελµατικό επαναπατρισµό Ελλήνων του εξωτερικού.

Τις νέες εταιρείες που υποστηρίζουν τη συµµαχία BRAIN REGAIΝ προσφέροντας ανώτερα στελέχη τους για τον ρόλο του μέντορα, αποτελούν: Αθηναϊκή Ζυθοποιία, ΔΕΣΦΑ, Ελληνική Εταιρεία Συµµετοχών & Περιουσίας, Τράπεζα Eurobank, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Όµιλος ΥΓΕΙΑ και Xerox Hellas.

Ο Κωνσταντίνος Κεσεντές, ιδρυτικό µέλος του BRAIN REGAIN, δήλωσε: «Είµαστε ενθουσιασµένοι από την ανταπόκριση των µεγαλύτερων εταιρειών της χώρας µας και των στελεχών τους στο κάλεσµά µας για τον επαγγελµατικό επαναπατρισµό Ελλήνων του εξωτερικού. Είµαστε αισιόδοξοι ότι όλοι µαζί, θα ανταποκριθούµε στην ευθύνη και την υποχρέωση που έχουµε αναλάβει να υποστηρίξουµε όσους επιθυµούν να επιστρέψουν στην χώρα µας»

Συνολικά την πρωτοβουλία BRAIN REGAIΝ απαρτίζουν οι εταιρείες: Aegean Airlines, Αθηναϊκή Ζυθοποιία, CHIPITΑ, Coca-Cola Τρία Έψιλον, COSMOTE, ΔΕΣΦΑ, Τράπεζα της Ελλάδος, Ελληνικά Πετρέλαια, Ελληνική Εταιρεία Συµµετοχών & Περιουσίας, Τράπεζα Eurobank, Όµιλος FOURLIS, INTERAMERICAN, Kyklades Maritime Corporation, METRO, Ogilvy, OTIS Ελλάδος & Κύπρου, Τράπεζα Πειραιώς, Sani Ikos, T.E.MES, ΤΙΤΑΝ, Όµιλος ΥΓΕΙΑ, Upstream και Xerox Hellas.

Εξάλλου, το BRAIN REGAIΝ ανακοίνωσε την επίσηµη έναρξη λειτουργίας της πλατφόρµας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος συµµετοχής στην πρωτοβουλία.

Έλληνες στελέχη του εξωτερικού, που επιθυµούν να έρθουν σε απευθείας επικοινωνία µε τους Μέντορες της συµµαχίας, µπορούν να καταχωρήσουν τα στοιχεία τους στην ειδικά διαµορφωµένη φόρµα εκδήλωσης ενδιαφέροντος στο www.brainregain.gr/register.

Ο Γιάννης Παπαχρήστου, ιδρυτικό µέλος της πρωτοβουλίας και Γενικός Διευθυντής της Coca-Cola Τρία Έψιλον, ανέφερε: «Απευθυνόµαστε στους εργαζόµενους Έλληνες του εξωτερικού και τους καλούµε να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους στην πλατφόρµα που έχουµε δηµιουργήσει. Η καθοδήγηση από τους Μέντορες της πρωτοβουλίας, οι οποίοι προέρχονται από κορυφαίες εταιρείες της χώρας µας, πιστεύουµε ότι θα αποτελέσει καταλυτικό παράγοντα για την διευκόλυνση της επιστροφής τους στην Ελλάδα».

ΣΧΕΤΙΚΑ