fbpxΟ CEO της Intrasoft μετά το mega- deal με την NetCompany, ανοίγει τα χαρτιά του | Economistas.gr
Skip to main content

Ο CEO της Intrasoft μετά το mega- deal με την NetCompany, ανοίγει τα χαρτιά του

Ο CEO της Intrasoft μετά το mega- deal με την NetCompany, ανοίγει τα χαρτιά του
Ο CEO της Intrasoft

Στον απόηχο της ανακοίνωσης του mega-deal με τη NetCompany, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft, μιλώντας στο iefimerida, σημειώνει ότι με αυτήν τη στρατηγική συνεργασία αποκτούν τέτοια δύναμη «πυρός», που τους φέρνει σε κεντρικό ρόλο στο μεγάλο εν εξελίξει project της ψηφιακής μετάβασης της Ευρώπης.  

«Πρόθεση μας είναι να βγούμε δυνατά μαζί στην Ευρώπη, στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», σημειώνει ο Αλέξανδρος Μάνος, ανοίγοντας τα χαρτιά του για την «επόμενη ημέρα». Όσο, δε, για το στελεχιακό δυναμικό της Intrasoft, ξεκαθαρίζει ότι όχι μόνο δεν σχεδιάζεται μείωση του, λόγω των συνεργειών με τη NetCompany, αλλά αντιθέτως ενίσχυση του.  

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Intrasoft παρατηρεί ότι αν και απαιτούνται πολλά βήματα ακόμα στο πώς θα αξιοποιήσει το Δημόσιο τη «χρυσή» ευκαιρία των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις προκειμένου μέσα στην δεκαετία να γίνει πραγματική ψηφιακή επανάσταση στη χώρα μας. Εκτιμά, δε, ότι θα απαιτηθούν ανάλογα mega- deals, αν θέλει η Ευρώπη να ανταγωνιστεί τους μεγάλους «παίκτες» από τις ΗΠΑ και την Άπω Ανατολή.  

Η Ευρώπη τρέχει προς την ψηφιοποίηση κατευθύνοντας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης ένα τεράστιο πακέτο, δεν θα μπορούσε η Intrasoft να κινηθεί αυτόνομα; Ποιος είναι ο στρατηγικός σχεδιασμός πίσω από αυτήν τη συμφωνία; Γιατί τώρα; 

Ακριβώς λόγω της συγκυρίας αυτής, οι συνθήκες ήταν πλέον ώριμες για μια τέτοια συμφωνία. Η Intrasoft κινείται αυτόνομα εδώ και χρόνια και έχει από μόνη της ένα μεγάλο και ξεκάθαρο ρόλο να παίξει στα έργα του Ταμείου Ανάκαμψης στην Ελλάδα – αλλά από την ίδρυση της έχει βαθιά ριζωμένη την αίσθηση των στρατηγικών συνεργασιών και των σημαντικών ωφελειών τους: οι δύο εταιρείες είναι σχεδόν πλήρως συμπληρωματικές όσον αφορά τις αγορές τους, την γεωγραφική τους κάλυψη, αλλά και το portfolio προϊόντων, πλατφορμών και υπηρεσιών τους. Οι δύο εταιρείες μαζί, με πάνω από 6,000 επαγγελματίες ΙΤ, και συναφή κουλτούρα αλλά και τρόπο δουλειάς, μπορούν να διαδραματίσουν ένα πολύ πιο κεντρικό ρόλο στην ψηφιακή μετάβαση της Ευρώπης. 

Ποιες είναι οι βασικές παράμετροι του deal; Πώς θα «κουμπώσουν» οι δύο εταιρίες σε σχέση με τα projects που έχουν ήδη αναλάβει; 

Τα projects που έχουμε ήδη θα συνεχίσουν να υλοποιούνται από τις υπάρχουσες ομάδες της κάθε εταιρείας. Η μόνη περιοχή που έχουμε κοινή παρουσία είναι η Σκανδιναβία και εκεί συνεργαζόμαστε ήδη σχεδόν σε όλα τα έργα μας, με μεγάλη επιτυχία. Αναμένω ότι θα συνεχίσουμε έτσι σε αυτούς τους πελάτες, ενώ σε νέες Ευρωπαϊκές αγορές θα πηγαίνουμε συνδυαστικά όπου έχει νόημα, χρησιμοποιώντας λύσεις από το διευρυμένο κοινό μας portfolio, μικτές ομάδες experts και την προσαρμοσμένη Agile μεθοδολογία της NetCompany, πάνω στην οποία έχουμε ήδη δουλέψει μαζί με άριστα αποτελέσματα. 

Τι σημαίνει πρακτικά για τους πελάτες της Intrasoft αυτή η συμφωνία; Ποια είναι η «επόμενη ημέρα»; Υπάρχει πρόθεση περιορισμού της δραστηριότητας στην Ελλάδα; 

Για τους υπάρχοντες πελάτες σημαίνει συνέχεια, μεγαλύτερη δεξαμενή ταλέντων για την Ευρώπη και σε αρκετές περιπτώσεις σε έργα Δημοσίου, δοκιμασμένες πλατφόρμες και λύσεις που μπορούν να προσαρμοστούν για γρήγορη ψηφιακή μετάβαση. Όσον αφορά την «επόμενη ημέρα», η πρόθεσή μας είναι να βγούμε δυνατά μαζί στην Ευρώπη στον Δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα. Η Ελλάδα, χάρη στην μεγάλη έμφαση που δίνεται τα τελευταία δύο χρόνια στην ψηφιακή μετάβαση, στην λεπτομερή καταγραφή των έργων στην Ψηφιακή Βίβλο και το κατόρθωμα να εγκριθεί το Σχέδιο Ανάκαμψης της χώρας μας μέσα στα 3 πρώτα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αποτέλεσε από τους βασικούς πόλους έλξης της συμφωνίας. Θέλω να είμαι ξεκάθαρος: έχουμε λάβει ως εταιρεία, ως τομέας Πληροφορικής και ως χώρα ένα πολύ σημαντικό ψήφο εμπιστοσύνης που αφορά την ποιότητα του εργατικού δυναμικού μας, την ανάπτυξη μας και κυρίως τη δυναμική μας. 

Τι μέλλει γενέσθαι με τα 2.200 στελέχη της Intrasoft με δεδομένο ότι το προσωπικό της Net Company ανέρχεται σε 3.000 άτομα; 

Όπως παρατηρείτε και εσείς τα μεγέθη δεν διαφέρουν και τόσο – και θα το πω και για ακόμη φορά διότι τα ερωτήματα αυτά είναι πράγματι εύλογα: δεν περισσεύει κανένας συνεπής συνάδελφος. Τα στελέχη της INTRASOFT αποτελούν εχέγγυο της επιτυχίας μας στο μέλλον, σε αυτούς βασίζεται και όλη η επιτυχία του παρελθόντος. Τα τελευταία χρόνια αυξάνουμε τους αριθμούς μας με μεγάλο ρυθμό σε όλες τις χώρες που δραστηριοποιούμαστε και η πρόβλεψη μου είναι ότι θα συνεχίσουμε να μεγαλώνουμε ακόμα πιο γρήγορα. 

Αν μιλούσε κανείς πριν από μερικά χρόνια για την ψηφιακή επανάσταση στην Ελλάδα, μάλλον θα αντιμετωπιζόταν ως τρελός. Τι πρέπει να περιμένουμε για την επόμενη 10ετία στη χώρα μας αλλά και στην Ευρώπη; Εκτιμάτε ότι θα υπάρξουν ανάλογα deals στον ευρωπαϊκό χώρο, απέναντι στον ανταγωνισμό αμερικανικών και κινεζικών ομίλων; 

Κύριε Παππού, η INTRASOFT ασχολείται με την υλοποίηση μεγάλων έργων Πληροφορικής στη χώρα μας για πάνω από 20 χρόνια. Είμαι υπερήφανος που συμβάλλαμε ουσιαστικά στη διαμόρφωση της σημερινής ψηφιακής πραγματικότητας και προσβλέπω στο να παίξουμε τον ρόλο μας με προτάσεις και λύσεις στο μέλλον. Με χαρά είδαμε τα πρόσφατα χρόνια μεγάλη κινητικότητα από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής ώστε να εξασφαλιστούν τα κεφάλαια, να γίνει ο κεντρικός σχεδιασμός και να ξεκινήσει η προσπάθεια.

Παρόλα αυτά υπάρχει ακόμα αρκετή δουλειά που πρέπει να γίνει στη στελέχωση και εκπαίδευση του Δημοσίου και των Διαχειριστικών αρχών, την απλοποίηση και επιτάχυνση των διαδικασιών και την εξειδίκευση των έργων. Εφόσον αυτά τα θέματα αντιμετωπιστούν γρήγορα και ριζικά, τα επόμενα 10 χρόνια θα φέρουν μία πραγματική επανάσταση στον τρόπο που εμείς οι πολίτες θα συναλλασσόμαστε με το Δημόσιο και τον Ιδιωτικό τομέα, στον πολύτιμο χρόνο που θα κερδίζουμε σαν άνθρωποι και στις υπηρεσίες που θα απολαμβάνουμε. 

Πιστεύω ότι για να γίνει η Ευρώπη ισχυρή, με δική της τεχνολογία και να μπορέσει να σταθεί απέναντι στους μεγάλους ανταγωνιστές από την Δύση και την Ανατολή, θα πρέπει και θα γίνουν και άλλες παρόμοιες κινήσεις. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Οι αμοιβές του CEO της BP υπερδιπλασιάστηκαν το 2022, φτάνοντας τα 12 εκατομμύρια δολάρια
Οι αμοιβές του CEO της BP υπερδιπλασιάστηκαν το 2022, φτάνοντας τα 12 εκατομμύρια δολάρια
Τα τεράστια κέρδη που αποκόμισαν οι εταιρείες ενέργειας το 2022 αντανακλώνται και στις αμοιβές των ανώτερων στελεχών τους, που εισέπραξαν μπόνους εκατομμυρίων.
Οι αμοιβές του CEO της BP υπερδιπλασιάστηκαν το 2022, φτάνοντας τα 12 εκατομμύρια δολάρια
Ήρθε το Business Growth Fund για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  
Ήρθε το Business Growth Fund για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις  
Πράσινα” δάνεια, δάνεια ψηφιακής αναβάθμισης και δάνεια ρευστότητας στο “οπλοστάσιο” του νέου Ταμείου που στήνεται υπό τη σκέπη της Αναπτυξιακής Τράπεζας  
Ήρθε το Business Growth Fund για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις