Η Sony ετοιμάζει «μπάσιμο» στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων

NEWSROOM
Sony
Φωτό: Shutterstock

Η Sony σχεδιάζει να ιδρύσει μια εταιρεία μέσα στην άνοδο προκειμένου να εξετάσει την είσοδο της στην αγορά των ηλεκτρικών οχημάτων.

Η νέα εταιρεία θα ονομάζεται Sony Mobility καθώς ο ιαπωνικός τεχνολογικός γίγαντας «διερευνά την εμπορική διάθεση» ηλεκτρικών οχημάτων, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος της Sony Kenichiro Yoshida σε συνέντευξη Τύπου.

«Με τις τεχνολογίες απεικόνισης και ανίχνευσης, cloud, 5G και ψυχαγωγίας σε συνδυασμό με την κυριαρχία μας στο περιεχόμενο, πιστεύουμε ότι η Sony είναι σε καλή θέση ως εταιρεία δημιουργικής ψυχαγωγίας για να επαναπροσδιορίσει την κινητικότητα», δήλωσε.

Αν και η άλλοτε κυρίαρχη θέση της στις ηλεκτρικές συσκευές έχει υπονομευθεί από τους ασιατικούς ανταγωνιστές της, όπως η Samsung, η Sony εξακολουθεί να διαθέτει ένα οπλοστάσιο εξελιγμένης τεχνολογίας σε τομείς όπως οι αισθητήρες που είναι κρίσιμοι για την αυτόνομη οδήγηση.

Παραμένει επίσης μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες ψυχαγωγίας στον κόσμο με εξέχοντα βιντεοπαιχνίδια και ταινίες. Το σύστημα ήχου και ψυχαγωγίας αποτελούν ολοένα και περισσότερο επίκεντρο για τα οχήματα επόμενης γενιάς.

Οι μετοχές της Sony σημείωσαν άλμα 4,2% στο Τόκιο μετά την ανακοίνωση των σχεδίων για ηλεκτρικά οχήματα, ξεπερνώντας εύκολα τον αμετάβλητο δείκτη Nikkei. O Yoshida παρουσίασε ένα πρωτότυπο SUV, το VISION S 02, το οποίο χρησιμοποιεί την ίδια πλατφόρμα ηλεκτρικού οχήματος με το ήδη ανακοινωμένο κουπε VISION-S 01, το οποίο άρχισε να δοκιμάζεται σε δημόσιους δρόμους στην Ευρώπη από τον Δεκέμβριο του 2020.

Τόνισε ότι η εταιρεία βλέπει την αυτοκίνηση ως έναν «χώρο ψυχαγωγίας», όπου οι επιβάτες θα μπορούν να επιλέγουν ατομικές επιλογές ψυχαγωγίας να χρησιμοποιούν τη σύνδεση στο internet με 5G.

Η Wall Street ποντάρει πολλά στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία έχει ανατραπεί από την Tesla που είναι η κορυφαία εταιρεία στον κόσμο σε αυτόν τον τομέα. Δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που περιμένουν και από την Apple να παρουσιάσει το δικό της όχημα τα επόμενα χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ