Το Apple Car βρίσκεται λιγότερο από δυο χρόνια μακριά

NEWSROOM
Αυτοκίνητο με σήμα της Apple
Αυτοκίνητο με σήμα της Apple

Τα σχέδια της Apple για την κυκλοφορία ενός ηλεκτρικού οχήματος αποτελούν αντικείμενο φημών εδώ και πολλά χρόνια. Σύμφωνα με πιο πρόσφατα δημοσιεύματα, το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Apple μπορεί να μην είναι ακόμα έτοιμο να παρουσιαστεί δημόσια, αλλά αυτό απέχει μόλις δυο χρόνια.

Σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες του Bloomberg η Apple υποστήριξε ότι η εταιρεία μείωσε τα αρχικά της σχέδια για προτεινόμενη τιμή στα 120.000 δολάρια. Με αυτό τον τρόπο μειώνονται οι προσδοκίες για ένα πλήρως αυτοκινούμενο όχημα χωρίς την παρουσία τιμονιού ή πεντάλ.

Το αυτοκίνητο της Apple αναμένεται να έχει ένα πολύ πιο συμβατικό σχεδιασμό και περιορισμένες δυνατότητες αυτοοδήγησης, σε τιμή κάτω των 100.000 δολαρίων. Αυτό θα μπορούσε να τοποθετήσει το ηλεκτρικό όχημα της εταιρείας ως έναν άμεσο ανταγωνιστή του Model S της Tesla.

Σύμφωνα με τις παραπάνω αναφορές το όχημα αναμένεται να κυκλοφορήσει στην καλύτερη περίπτωση το 2026. Ωστόσο θα μπορούσε να ανακοινωθεί κάποια στιγμή μέσα στο 2025, ειδικά επειδή θα πρέπει να υποβληθεί σε ρυθμιστική έγκριση σε ενδελεχείς δοκιμές για κάποιο χρονικό διάστημα πριν τη δημόσια κυκλοφορία στους καταναλωτές στις ΗΠΑ. Με βάση της αναφορές του Bloomberg η παρουσίαση του οχήματος θα μπορούσε να απέχει λιγότερο από δυο χρόνια.

ΣΧΕΤΙΚΑ