Τιτάν: Εισάγει τη θυγατρική στις ΗΠΑ στο χρηματιστήριο

NEWSROOM
Όμιλος ΤΙΤΑΝ
Όμιλος ΤΙΤΑΝ/ Φωτογραφία Eurokinissi

Η εισαγωγή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού.

Την εισαγωγή στο χρηματιστήριο της θυγατρικής στις ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι προτίθεται να προχωρήσει ο όμιλος Τιτάν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η διαδικασία θα γίνει σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης με διάθεση μειοψηφικού πακέτου μετοχών μέσω Αρχικής Δημόσιας Προσφοράς και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025.

Αναλυτικότερα η ανακοίνωση της εταιρείας αναφέρει:

«Η Titan Cement International SA (Euronext Brussels, ATHEX και Euronext Paris, TITC) ανακοινώνει ότι προτίθεται να προχωρήσει σε εισαγωγή σε χρηματιστήριο των ΗΠΑ της θυγατρικής του Ομίλου, Titan America, αντλώντας κεφάλαια που θα διευκολύνουν την χρηματοδότηση της μελλοντικής ανάπτυξης και των επενδυτικών ευκαιριών του Ομίλου ΤΙΤΑΝ και της Titan America.

Η Titan America, με πωλήσεις 1,6 δισ. δολάρια, είναι μια δυναμική και πλήρως καθετοποιημένη εταιρία, που δραστηριοποιείται στις ισχυρά αναπτυσσόμενες μεγάλες οικονομικές περιοχές της Ανατολικής ακτής των ΗΠΑ, με παρουσία και ηγετική θέση στις αγορές της Φλόριντα, τις Μέσο-Ατλαντικές πολιτείες και στη Μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης/New Jersey.

Η εισαγωγή εκτιμάται ότι θα πραγματοποιηθεί σε χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και θα συνοδεύεται από δημόσια προσφορά μειοψηφικού ποσοστού, αναλόγου με το σύνηθες ποσοστό διάθεσης μετοχών σε δημόσιες προσφορές εισαγωγής σε χρηματιστήριο στις ΗΠΑ. Η διαδικασία δεν θα επιφέρει φορολογική επιβάρυνση στον Όμιλο και αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2025».

ΣΧΕΤΙΚΑ