ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Άνοδος της κυκλοφορίας σε Αττική Οδό και Εγνατία το α΄ εξάμηνο

NEWSROOM
Αττική Οδός - Κόμβος Περιφερειακής Υμηττού
Αττική Οδός - Κόμβος Περιφερειακής Υμηττού / φωτο: Eurokinissi

Ανοδική πορεία κατέγραψε η κυκλοφορία στην πλειονότητα των βασικών αυτοκινητοδρόμων που διαχειρίζεται ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ κατά το πρώτο εξάμηνο του 2026, με την Αττική Οδό, την Εγνατία Οδό και την Κεντρική Οδό να εμφανίζουν αυξημένο αριθμό διελεύσεων σε ετήσια βάση.

Ειδικότερα, η μέση ημερήσια κίνηση ενισχύθηκε κατά 2,4% στην Αττική Οδό, κατά 2,9% στην Εγνατία Οδό και κατά 3,5% στην Κεντρική Οδό, ενώ στη Νέα Οδό καταγράφηκε μείωση 2,1%. Τα στοιχεία επηρεάστηκαν από τις αγροτικές κινητοποιήσεις του Ιανουαρίου, καθώς και από τις εργασίες ανάταξης που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Εγνατία Οδό.

 Η ανακοίνωση της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ

Ο Όμιλος ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (Bloomberg: GEKTERNA GA / RIC: HRMr.AT) ανακοινώνει τα στοιχεία κίνησης για τους βασικούς εν λειτουργία αυτοκινητοδρόμους του για το Α’ Εξάμηνο του 2026.

Η μέση ημερήσια κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Αττικής Οδού παρουσίασε ετήσια αύξηση κατά 2,4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό διελεύσεων (ADT) να διαμορφώνεται σε περίπου 290.775.

Η μέση ημερήσια κίνηση των οχημάτων στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού παρουσίασε ετήσια αύξηση κατά 2,9% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό διελεύσεων (ADT) να διαμορφώνεται σε περίπου 219.458.

Όσον αφορά τους αυτοκινητόδρομους της Νέας και της Κεντρικής Οδού, η μέση ημερήσια κίνηση για το Α’ Εξάμηνο του 2026 παρουσίασε ετήσια μείωση κατά 2,1% και αύξηση 3,5% αντίστοιχα, με τον μέσο ημερήσιο αριθμό διελεύσεων (ADT) διαμορφώνεται σε 117.869 και 43.695 αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι η ημερήσια κυκλοφορία στους αυτοκινητόδρομους της Εγνατίας Οδού, της Νέας Οδού και της Κεντρικής Οδού κατά τον μήνα Ιανουάριο επηρεάστηκε άμεσα από τις κινητοποιήσεις των αγροτών οι οποίες έχουν ολοκληρωθεί. Επίσης η ημερήσια κυκλοφορία στον αυτοκινητόδρομο της Εγνατίας Οδού έχει επηρεαστεί από της εργασίες ανάταξης του αυτοκινητοδρόμου που υλοποιούνται στο πλαίσιο της σύμβασης παραχώρησης.

ADT1ο εξάμηνο  20251ο εξάμηνο 2026Μεταβολή (%)
Αττική Οδός283.908290.7752,4%
Εγνατία Οδός213.2821219.4592,9%
Νέα Οδός120.387117.869-2,1%
Κεντρική Οδός42.22143.6953,5%
ΣΧΕΤΙΚΑ