Μαρινάκης: Οι µέσες µηνιαίες µικτές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν το 2023 κατά 6,37%

NEWSROOM
marinakis-paulos
O κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης- Φωτογραφία Eurokinissi/ Γιώργος Κονταρίνης

«Διατεθειμένος ο πρωθυπουργός να συναντήσει τους αγρότες τη Δευτέρα» τόνισε, μεταξύ αλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους περιφερειάρχες αναφέρθηκε ξεκινώντας την εισαγωγική του τοποθέτηση κατά την ενημέρωση των πολιτών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, και είπε ότι ο πρωθυπουργός σημείωσε μεταξύ άλλων τη δέσμευση της κυβέρνησης για καλύτερη συνεργασία με τους περιφερειάρχες. "Για εμάς δεν υπάρχουν έλληνες διαφορετικών ταχυτήτων" είπε ο πρωθυπουργός, όπως επισήμανε ο κ.Μαρινάκης.

Παράλληλα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανακοίνωσε το ενδεχόμενο να πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με εκπροσώπους των αγροτών τη Δευτέρα. Ειδικότερα, σμ αφορμή ερώτηση για το ποιο είναι το σχόλιο της κυβέρνησης για την επιστολή αγροτών προς τον πρωθυπουργό με τα αιτήματα των αγροτικών μπλόκων, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: «Ελήφθη, πράγματι, η επιστολή από εκπροσώπους των μπλόκων, ο πρωθυπουργός, προφανώς όπως έχουμε πει πολλές φορές είναι διατεθειμένος να τους συναντήσει τη Δευτέρα. Από εκεί και πέρα περιμένουμε να ενημερωθούμε ποιους θα συναντήσει και ποιους εκπροσωπούν αυτοί που θα συναντήσει. Ποιοί θα είναι οι εκπρόσωποι και αυτοί οι εκπρόσωποι ποιους θα εκπροσωπούν».

Στη συνέχεια ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε μια σειρά νομοθετικών δράσεων της κυβέρνησης,

Ξεκίνησε με την παρουσίαση του σχεδίου νόμου από τον υπουργό Παιδείας κ. Πιερρακάκη για την παιδεία, την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων και είπε ότι η ενίσχυση του δημόσιου πανεπιστημίου, είναι η πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση. Είπε ότι αυξήθηκε κατά 42% η χρηματοδότηση των ΑΕΙ από το 2018, και αναφέρθηκε στις προβλέψεις του νόμου.

"Η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα, θα συνδράμει στον περιορισμό της φυγής Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, θα προσελκύσει αλλοδαπούς φοιτητές, θα περιορίσει την ακαδημαϊκή διασπορά, θα προσελκύσει καθηγητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό, θα αυξήσει τις ευκαιρίες για ακαδημαϊκή καριέρα και θα δημιουργήσει ένα δυναμικό περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις" είπε ο κ. Μαρινάκης.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στα μέτρα επανέναρξης της παρουσίας θεατών στα γήπεδα και στα μέτρα που εξήγγειλαν οι κ.κ. Βρούτσης και Παπαστεργίου. Όπως είπε, ο σχετικός νόμος θωρακίζει τα γήπεδα, και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ευρεία συναίνεση που υπήρξε. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι στις 13 Φεβρουαρίου ανοίγουν τα γήπεδα αλλά με αυστηρούς όρους, ενώ έως στις 6 Μαρτίου τοποθετούνται οι κάμερες στα γήπεδα, και εάν δεν έχουν εγκατασταθεί, τότε δεν θα ανοίγει το γήπεδο. Τέλος από τις 9 Απριλίου θα ισχύει η ταυτοπροσωπία των φιλάθλων, ενώ όπως είπε ο κ. Μαρινάκης, η ασφάλεια των πολιτών εντός και εκτός γηπέδων είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

Αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό είπε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού είναι ότι στο τέλος της τετραετίας θα ανέλθει στα 950 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε επίσης στις αστυνομικές δράσεις σε όλη τη χώρα για την καταστολή του εγκλήματος, και υπογράμμισε στοιχεία από τους χιλιάδες ελέγχους που διενεργήθηκαν το προηγούμενο πενθήμερο σύμφωνα με τα οποία, ελέγχθηκαν συνολικά πάνω από 78.000 άτομα και πάνω από 58.000 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 1.200 άτομα και προσήχθησαν 3.000.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας αρωγής για τους αγρότες οι οποίοι μπορούν να κάνουν αιτήσεις μέχρι τις 19 Φεβρουαρίου αιτήσεις για αποζημιώσεις απο 5 έως 10 χιλιάδες ευρώ.

Επίσης αναφέρθηκε στο νομοσχέδιο για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών εκφράζοντας την ικανοποίηση του για την μεγάλη συναίνεση στην αρμόδια επιτροπή, καθώς και στην έναρξη της πλατφόρμας εξωδικαστικού συμβιβασμού. Τέλος ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην παρουσίαση από την υπουργό Πολιτισμού Λινά Μενδώνη 4 μελετών για την αποκατάσταση του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου.

Αναλυτικά η Εισαγωγική Τοποθέτηση του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικού Εκπροσώπου Παύλου Μαρινάκη

Για τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τους περιφερειάρχες ο κ.Μαρινάκης είπε:

Αυτή τη στιγμή ο Πρωθυπουργός προεδρεύει σε συνάντηση εργασίας με τους 13 Περιφερειάρχες της χώρας.

«Συναντιόμαστε σήμερα λίγες εβδομάδες μετά την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων σας, ακολουθώντας με συνέπεια όσα είχα πει το βράδυ των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Ότι, δηλαδή, κεντρική κυβέρνηση και αυτοδιοίκηση έχουν μια υποχρέωση και μόνο, χωρίς δογματισμούς και αστερίσκους: Την όσο το δυνατόν καλύτερη συνεργασία μας για τη βελτίωση της ζωής των συμπολιτών μας και την επιδίωξη μιας ποιοτικής περιφερειακής οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης. Την ενδυνάμωση της σχέσης των πολιτικών που σχεδιάζουμε και υλοποιούμε, τη μείωση των περιφερειακών ανισοτήτων. Αλλά και τη δημιουργία μιας διακριτής αναπτυξιακής στρατηγικής και ταυτότητας για κάθε περιφέρεια.

Επίσης, την αποτελεσματικότερη διαχείριση των προκλήσεων από μείζονες εξωγενείς κρίσεις, όπως η κλιματική αλλαγή ή το προσφυγικό ζήτημα. Και βέβαια, την αποκέντρωση που αποτελεί βασική συνθήκη ισόρροπης ανάπτυξης και ευημερίας κάθε πολίτη, ακόμη κι αν ζει στο πιο απομακρυσμένο σημείο της πατρίδας μας. Το έχουμε πει πολλές φορές για εμάς δεν υπάρχουν Έλληνες διαφορετικών ταχυτήτων», δήλωσε ο Πρωθυπουργός.

Τόνισε μάλιστα ότι πέρσι η κυβέρνηση σε συνεργασία με τις Περιφέρειες, πραγματοποίησε μια αναλυτική αποτύπωση των έργων και των συνεκτικών δράσεων που σχεδιάζονται και υλοποιούνται από όλους τους αρμόδιους φορείς, με στόχο να αναδειχθούν οι προτεραιότητες, η ανάγκη ορθολογικής κατανομής πόρων, τα συγκριτικά πλεονεκτήματα αλλά και τα πεδία που απαιτούν μεγαλύτερη στήριξη, ενίσχυση και κοινό σχεδιασμό.

Για το νομοσχέδιο για την Παιδεία ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε:

Ο Υπουργός Παιδείας Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκος Πιερρακάκης παρουσίασε το νέο σχέδιο νόμου για την ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου και το Πλαίσιο δημιουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων.

Η ενίσχυση του Δημόσιου Πανεπιστημίου αποτελεί κυβερνητική προτεραιότητα και αυτό αποδεικνύεται από τις επιμέρους παραμέτρους που παρουσίασε ο αρμόδιος Υπουργός.

Η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων έχει αυξηθεί κατά 41% από το 2018 μέχρι το 2023, ενώ αν συνυπολογιστούν όλες οι πηγές χρηματοδότησης το δημόσιο Πανεπιστήμιο θα ωφεληθεί με πάνω από 1 δις. Ευρώ.

Αναλυτική αναφορά γίνεται σε έργα υποδομής που προχωρούν, αναβάθμιση περιφερειακών τμημάτων και ενίσχυση της διεθνοποίησης των Δημόσιων Πανεπιστημίων μέσα από κοινά προγράμματα των ελληνικών δημόσιων Πανεπιστημίων και τμημάτων του εξωτερικού, την δημιουργία ειδικού σκοπού εταιρειών για την προώθηση της διεθνοποίησής τους, την δυνατότητα εγγραφής αλλοδαπών φοιτητών στα ελληνόγλωσσα προγράμματα κλπ.

Ακόμα, ενισχύεται το θεσμικό πλαίσιο των Πανεπιστημίων μέσω απλούστευσης της διαδικασίας τροποποίησης του προϋπολογισμού τους, την απλούστευση και ψηφιοποίηση των εξωτερικών και εσωτερικών διαδικασιών, την υποχρεωτική απογραφή της ακίνητης περιουσίας των ΑΕΙ, την απλούστευση του θεσμικού πλαισίου των Ειδικών Λογαριασμών Κονδυλίων Έρευνας και την περαιτέρω υποστήριξη του ανθρώπινου δυναμικού των ιδρυμάτων.

Ο Υπουργός παρουσίασε ακόμα τον ορισμό, τον τρόπο εισαγωγής, τα κριτήρια για την έγκριση εγκατάστασης και λειτουργίας μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων στην Ελλάδα, τις προϋποθέσεις του διδακτικού προσωπικού αλλά για και την πιστοποίηση των προγραμμάτων σπουδών.

Η ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών παραρτημάτων Πανεπιστημίων του εξωτερικού στην Ελλάδα, θα συνδράμει στον περιορισμό της φυγής Ελλήνων φοιτητών για σπουδές στο εξωτερικό, θα προσελκύσει αλλοδαπούς φοιτητές, θα περιορίσει την ακαδημαϊκή διασπορά, θα προσελκύσει καθηγητές υψηλού κύρους από το εξωτερικό, θα αυξήσει τις ευκαιρίες για ακαδημαϊκή καριέρα και θα δημιουργήσει ένα δυναμικό περιφερειακό εκπαιδευτικό κέντρο προσελκύοντας ακόμα περισσότερες επενδύσεις.

Με το σχέδιο νόμου λύνουμε μια εκκρεμότητα πολλών χρόνων. Εκσυγχρονίζουμε την τριτοβάθμια εκπαίδευση και σε επίπεδο δημοσίων πανεπιστημίων αλλά και με την ίδρυση παραρτημάτων ξένων Πανεπιστημίων.

Για τα μέτρα για τα γήπεδα και την παρουσία φιλάθλων ανέφερε:

Παρουσιάστηκαν από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου και τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων με αρμοδιότητα τον Αθλητισμό Γιάννη Βρούτση τα μέτρα για την επανέναρξη παρουσίας θεατών και διάθεσης εισιτηρίων σε αγώνες ποδοσφαίρου, αλλά και τη λήψη μέτρων για την αποτροπή και αντιμετώπιση παραβατικών συμπεριφορών στο πλαίσιο αθλητικών συναντήσεων.

Πετύχαμε μια ευρεία συναίνεση για την ψήφιση του νόμου ο οποίος θωρακίζει τα γήπεδα. Από την πλευρά της Κυβέρνησης έγινε μια σειρά από συναντήσεις με τις ΠΑΕ, την ΕΠΟ, τη Σούπερ Λίγκ και την Μπάσκετ Λίγκ με μόνο στόχο να προστατέψουμε αποτελεσματικά τον επαγγελματικό αθλητισμό και τους φιλάθλους.

Στις 13 Φεβρουαρίου τα γήπεδα ανοίγουν ξανά αλλά με αυστηρές προϋποθέσεις. Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας έχει πλέον δέσμια αρμοδιότητα να επιβάλλει κυρώσεις, με βασική αυτή της ποινής των κεκλεισμένων θυρών. Αν τυχόν, λοιπόν, πέσει αντικείμενο εντός αγωνιστικού χώρου, ο επόμενος εντός έδρας αγώνας της ομάδας θα γίνεται χωρίς θεατές.

Στις 6 Μαρτίου ξεκινά η λειτουργία των καμερών. Οι κάμερες οφείλουν να έχουν συγκεκριμένες προδιαγραφές. Αν από τις 6 Μαρτίου αυτές δεν πληρούνται ή αν δεν έχουν καν εγκατασταθεί κάμερες το γήπεδο δεν θα ανοίγει για τους φιλάθλους.

Στις 9 Απριλίου έρχεται η τρίτη μεγάλη αλλαγή που αφορά στην ταυτοπροσωπία. Το τεχνικό σκέλος αναλύθηκε χθες από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Η διαδικασία θα γίνεται μέσω του Gov.gr Wallet, από συστήματα που ήδη υποστηρίζουν τα τουρνικέ των γηπέδων.

Σεβόμαστε απολύτως το αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου, αλλά αναγνωρίζουμε ως υπέρτατο δικαίωμα την ασφάλεια των πολιτών μέσα και έξω από τα γήπεδα. Αν διαπιστωθεί ότι το περιβάλλον των γηπέδων δεν είναι ασφαλές θα εφαρμόζεται απαρέγκλιτα ο νόμος προκειμένου να μην γίνουμε ξανά μάρτυρες τραγικών περιστατικών και δολοφονιών όπως του Γιώργου Λυγγερίδη, του Μιχάλη Κατσουρή και του 'Αλκη Καμπανού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στον κατώτατο μισθό και τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης τόνισε:

Ο Πρωθυπουργός έχει δεσμευτεί ότι στο τέλος της τετραετίας ο κατώτατος μισθός θα ανέλθει στα 950 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός θα φτάσει στα 1500.

Η δέσμευση του Πρωθυπουργού δεν είναι απλώς ευχολόγιο. Είναι μια δέσμευση που στηρίζεται στις θετικές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, στην αύξηση της απασχόλησης και στις αυξήσεις μισθών και ημερομισθίων που καταγράφηκαν μέσα στο 2023.

Οι µέσες µηνιαίες µικτές αποδοχές στον ιδιωτικό τομέα αυξήθηκαν το 2023 κατά 6,37% στα 1.251 ευρώ έναντι 1.176 ευρώ που ήταν το 2022 και ο μέσος όρος των μικτών μηνιαίων αποδοχών αυξήθηκε κατά 8,75%.

Την ίδια περίοδο το ποσοστό των εργαζομένων που πληρώνεται πάνω από 800 ευρώ αυξήθηκε στο 69,1% από 62,69% το 2022. Δηλαδή κοντά 7 στους 10 εργαζόμενους στην Ελλάδα έχουν αποδοχές πάνω από τον βασικό μισθό.

Το ποσοστό των εργαζομένων που έλαβαν πέρυσι μεικτό μισθό έως 800 ευρώ μειώθηκε στο 30,9% από 37,31% που ήταν το 2022.

Τα στοιχεία του 2023 επιβεβαιώνουν την αυξητική τάση του μέσου μισθού τα τελευταία χρόνια όπως επιβεβαιώνουν και την ενίσχυση της αυξητικής τάσης αυτής: Η αύξηση του μέσου μισθού το 2022 σε σχέση με το 2021 ήταν της τάξης του 4%, ενώ από το 2022 στο 2023 ήταν 6,3%.

Για την πάταξη του εγκλήματος είπε τα εξής:

Στοχευμένες αστυνομικές δράσεις πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια το προηγούμενο πενθήμερο με στόχο την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας και την βελτίωση του επιπέδου ασφάλειας των πολιτών. Στο πλαίσιο αυτό δραστηριοποιήθηκαν κλιμάκια δίνοντας ιδιαίτερη βαρύτητα σε περιοχές όπου παρατηρούνται αυξημένα περιστατικά παραβατικότητας.

Από τις 2 έως τις 6 Φεβρουαρίου ελέγχθηκαν συνολικά πάνω από 78.000 άτομα και πάνω από 58.000 οχήματα, ενώ συνελήφθησαν 1.200 άτομα και προσήχθησαν 3.000.

Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε στο άνοιγμα της πλατφόρμας για τις αποζημιώσεις των αγροτών:

'Ανοιξε την Τρίτη η πλατφόρμα για τον δεύτερο κύκλο της πρώτης αρωγής για τους αγρότες που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους μέχρι την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου για να λάβουν επιπλέον από 5.000 έως 10.000 ευρώ.

Νομοσχέδιο για ομόφυλα ζευγάρια:

Με ευρεία πλειοψηφία έγινε δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ισότητα στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών το οποίο συζητείται στις επιτροπές της Βουλής.

Υπέρ επί της αρχής ψήφισαν ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, Νέα Αριστερά και Πλεύση Ελευθερίας.

Το νομοσχέδιο εισάγει την ισότητα στον πολιτικό γάμο για όλους τους Έλληνες πολίτες, χωρίς διακρίσεις, και ανεξαρτήτως σεξουαλικού προσανατολισμού και προστατεύει τα συμφέροντα των παιδιών, ρυθμίζοντας ζητήματα οικογενειακού δικαίου σε οικογένειες ομόφυλων ζευγαριών.

Ο κ.Μαρινάκης αναφέρθηκε στην υπουργική απόφαση για την αύξηση του αριθμού των γιατρών στο ΚΕΠΑ:

Υπογράφηκε η Υπουργική Απόφαση με την οποία αυξάνεται ο αριθμός και οι ειδικότητες του σώματος γιατρών του Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας, δηλαδή των ΚΕΠΑ.

Ο αριθμός των γιατρών αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.200 από 500 που είναι σήμερα, ενώ στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Αξίζει να σημειωθεί πως το σώμα των γιατρών του ΚΕΠΑ δεν είχε ανανεωθεί ποτέ. Καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να εξασφαλίσουμε μια αξιοπρεπή καθημερινότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Σε μια σύγχρονη κοινωνία δεν μπορεί κανένας συμπολίτης μας να μένει πίσω.

Για τον μηχανισμό ρύθμισης οφειλών:

Σε ισχύ τέθηκε η βελτιωμένη πλατφόρμα του Εξωδικαστικού Μηχανισμού Ρύθμισης Οφειλών. Μέσω του Μηχανισμού οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίζουν το σύνολο των χρεών τους εξασφαλίζοντας μία αυτοματοποιημένη λύση και αποφεύγοντας δικαστικές διαδικασίες.

Στόχος των νέων ρυθμίσεων είναι η προστασία των πραγματικά ευάλωτων οφειλετών και η βελτίωση της λειτουργίας του Μηχανισμού προς όφελος των οφειλετών εν γένει. Στην πλατφόρμα έχουν ενσωματωθεί οι εξής αλλαγές:

Επιπλέον έως 28% «κούρεμα» της οφειλής σε  δάνεια με εμπράγματη εξασφάλιση.

Η πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους των ευάλωτων οφειλετών γίνεται καταρχήν υποχρεωτικά αποδεκτή από τις Τράπεζες, τους servicers και το Δημόσιο.

Το επιτόκιο για όλες τις ρυθμίσεις οφειλών προς Δημόσιο, Τράπεζες και εταιρίες διαχείρισης απαιτήσεων ορίζεται σε 3% σταθερό για 3 έτη.

Δίνεται η δυνατότητα ένταξης στον εξωδικαστικό μηχανισμό σε πρόσωπα που «κληρονόμησαν» οφειλές προς το Δημόσιο και Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, από επιχειρήσεις που έχουν τεθεί σε λύση ή εκκαθάριση.

Ενσωματώθηκε η πρόβλεψη για τη χορήγηση πρότασης στην οποία δύναται να περιέχεται προκαταβολή ποσού έως 10% επί της οφειλής όπως αυτή αναδιαρθρώθηκε από τον αλγόριθμο, εφόσον έχει κοινοποιηθεί στον οφειλέτη πρόγραμμα πλειστηριασμού. Η ρύθμιση αυτή δεν αφορά στους ευάλωτους οφειλέτες.

Μελέτες του ΥπΠο. Για Τατόι

Παρουσιάστηκαν από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη τέσσερις μελέτες αποκατάστασης του πρώην βασιλικού κτήματος Τατοΐου.

Τα έργα ανάπλασης, που υλοποιούνται συστηματικά και εντός συγκεκριμένου χρονοδιαγράμματος τα τελευταία χρόνια στο Τατόι, εντάσσονται στο πλαίσιο ολοκληρωμένου σχεδίου για τη μετατροπή του έως πρότινος εγκαταλελειμμένου κτήματος - που περιλαμβάνει δασική έκταση 42.000 στρεμμάτων αποτελούμενη από ιστορικό πυρήνα 1600 στρεμμάτων και περίπου 1200 στρέμματα καλλιεργειών - σε ενιαίο και πολυθεματικό περιαστικό χώρο Πρασίνου και πόλο πολλαπλών δραστηριοτήτων ψυχαγωγίας, αναψυχής, ιστορικής μνήμης, πολιτισμού, εκπαίδευσης, περιβαλλοντικής αγωγής και γνώσης.

Πρόγραμμα πρωθυπουργού:

Όπως είπε ο κ.Μαρινάκης σήμερα το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Μάνφρεντ Βέμπερ.

Αύριο, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου ο Πρωθυπουργός στις 10:30 στην Ολομέλεια της Βουλής θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκου Ανδρουλάκη για την στεγαστική κρίση.

Στις 12:30 ο Πρωθυπουργός θα πραγματοποιήσει ομιλία στην εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για το Ταμείο Ανάκαμψης στην Ελλάδα, ενώ το απόγευμα θα πραγματοποιήσει διμερή συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ