ΦΑΡΜΑΚΑ

Φάρμακα

Αντιπαράθεση φαρμακοποιών και φαρμακαποθηκάριων για τις ελλείψεις φαρμάκων

Την έντονη αντίδραση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) προκάλεσαν οι δηλώσεις των εκπροσώπων του Πανελληνίου Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων (ΠΣΦ) για άρση της απαγόρευσης εξαγωγών σε 130 φαρμακευτικά σκευάσματα.
NEWSROOM /
Γαλλία: Ζητάει να δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων

Γαλλία: Ζητάει να δοθεί μια ευρωπαϊκή απάντηση στο ζήτημα της έλλειψης φαρμάκων

Η έλλειψη ορισμένων φαρμάκων απαιτεί μια ευρωπαϊκή απάντηση, συμπληρωματική των εθνικών πολιτικών, δήλωσε σήμερα ο γάλλος υπουργός Υγείας Φρανσουά Μπρον, απαιτώντας «περισσότερη διαφάνεια» από τα φαρμακευτικά εργαστήρια, τα οποία υποστηρίζουν πως η τιμολογιακή πολιτική είναι ανεπαρκής για να εγγυηθούν την παραγωγή τους.
NEWSROOM /
lilly-Φωτογραφία AP

ΗΠΑ: Η εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε τη δραστική μείωση των τιμών της ινσουλίνης

Η αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Eli Lilly ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι θα επιβάλει πλαφόν στα 35 δολάρια μηνιαίως για την αγορά ινσουλίνης, έπειτα από τις επικρίσεις που δέχθηκε για τις ιδιαίτερα υψηλές τιμές των φαρμάκων της.
NEWSROOM /
Στιγμιότυπο στη Μεγάλη Βρετανία

Βρετανία: Τα φαρμακεία παρατηρούν κάποια προβλήματα στη διανομή φαρμάκων

Τα βρετανικά φαρμακεία είπαν σήμερα πως παρατηρούν καθυστερήσεις στη διανομή φαρμάκων σε ορισμένες περιοχές και κάλεσαν την κυβέρνηση να διασφαλίσει ότι υπάρχει ένα στιβαρό σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να αποτραπούν μεγαλύτερα προβλήματα στον εφοδιασμό με φάρμακα.
NEWSROOM /