Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, Xiaomi, βγάζει στην αγορά ηλεκτρικά αυτοκίνητα - Πότε ανακοινώνονται οι τιμές

Το ηλεκτροκίνητο όχημα της Xiaomi

Το λανσάρισμα του Xiaomi Automobile έρχεται σε μία στιγμή που εντείνεται σημαντικά ο πόλεμος τιμών στην ηλεκτρική αγορά της Κίνας.

Ο κινεζικός τεχνολογικός κολοσσός, Xiaomi, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις παραδόσεις των πρώτων ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέσα στο μήνα – κάνοντας μία θεαματική είσοδο στην εξαιρετικά ανταγωνιστική αυτοκινητοβιομηχανία.

Οι τιμές των οχημάτων αναμένεται να ανακοινωθούν στις 28 Μαρτίου.

Η πέμπτη μεγαλύτερη κατασκευάστρια έξυπνων κινητών της Κίνας ανακοίνωσε επίσης ότι παίρνει παραγγελίες αυτοκινήτων σε 59 καταστήματα που βρίσκονται σε 29 πόλεις σε ολόκληρη τη χώρα.

Ενώ η ανακοίνωση έρχεται σε μία στιγμή που αυξάνεται ο πόλεμος τιμών μεταξύ εταιρειών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όπως η BYD και η Tesla στην Κίνα, τη μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτου στον κόσμο.

Στην αποκάλυψη του Speed Ultra 7 που έγινε πέρυσι, ο διευθύνων σύμβουλος της Xiaomi, Λέι Γιουν, δήλωσε ότι η εταιρεία έχει στόχο να γίνει μία από τις πέντε μεγαλύτερες αυτοκινητοβιομηχανίες στον κόσμο.

Ο κολοσσός των έξυπνων κινητών θα επενδύσει 10 δισεκατομμύρια δολάρια για τον τομέα της κατασκευής αυτοκινήτων μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια.

Ο κ. Λέι είπε ότι το SU7 διαθέτει ένα «σούπερ ηλεκτρικό κινητήρα», με τεχνολογία που δίνει τη δυνατότητα επιτάχυνσης πολύ καλύτερη από κάποια Tesla, αλλά και από κάποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα της Porsche.

Επίσης, η Xiaomi ελπίζει ότι το γεγονός ότι το λειτουργικό σύστημα του αυτοκινήτου που θα μπορεί να διαμοιράζεται με τα κινητά τηλέφωνα της εταιρείας, καθώς και άλλες συσκευές, θα τραβήξει την προσοχή των καταναλωτών.

Η Xiaomi είναι μία από τις λίγες νεοεισερχόμενες εταιρείες στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων της Κίνας, η οποία κατάφερε να πάρει την έγκριση από των αρμόδιων αρχών, την ώρα που οι τοπικοί αξιωματούχοι προσπαθούν να περιορίσουν τη μαζική είσοδο στην αγορά πολλών νέων παικτών.

Το SU7 θα κατασκευάζεται από μία μονάδα της δημόσιας επιχείρησης κατασκευής αυτοκινήτων, BAIC Group, σε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο, το οποίο θα έχει τη δυνατότητα παραγωγής έως και 200.000 οχημάτων το χρόνο.

Το λανσάρισμα του Xiaomi Automobile έρχεται σε μία στιγμή που εντείνεται σημαντικά ο πόλεμος τιμών στην ηλεκτρική αγορά της Κίνας.

Η Tesla, την οποία διοικεί ο δισεκατομμυριούχος, Έλον Μασκ, μείωσε σημαντικά το κόστος των αυτοκινήτων που πουλάει στην Κίνα κόβοντας χιλιάδες δολάρια από την τιμή τους, καθώς η BYD και άλλες εταιρείες μειώνουν τις τιμές.

ΣΧΕΤΙΚΑ