ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ

Φωτογραφία: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

ΥΠΑΝ: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για την ενίσχυση της προστασίας του καταναλωτή, της ανάπτυξης και της εύρυθμης λειτουργίας της αγοράς

Στο σχέδιο νόμου περιλαμβάνονται διατάξεις για την αντιμετώπιση επιμέρους προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην αγορά
NEWSROOM /
Φωτογραφία: Shutterstock

Κάπα Research: Το προφίλ του Έλληνα καταναλωτή καφέ -Το 84% πίνει καθημερινά, πόσοι αγοράζουν απ' έξω

Η Ελληνική Ένωση Καφέ ανέθεσε στην εταιρεία ερευνών Kάπα Research τη διεξαγωγή πανελλαδικής έρευνας για τη σχέση του Έλληνα καταναλωτή με τον καφέ και σε δείγμα ερωτηθέντων με αντιπροσωπευτική αναλογία επί του συνολικού πληθυσμού, η οποία πραγματοποιήθηκε τον Ιανουάριο του 2023.
NEWSROOM /
Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εγκρίθηκε το «καλάθι του καταναλωτή» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού

Εκκρεμεί η δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης της τροπολογίας που αφορά στο «καλάθι του νοικοκυριού», ωστόσο, έλαβε τη γνωμοδότηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού κι αναμένεται η έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης.
NEWSROOM /
Κομισιόν: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καταναλωτών

Κομισιόν: Εκστρατεία ενημέρωσης για τα δικαιώματα των καταναλωτών

Η καμπάνια “Έχεις Δίκιο” (#yourEUright) θα τρέξει και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η πρώτη ενέργεια θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με το ΚΕΠΚΑ κατά τη διάρκεια του Greenwave Festival στη Θεσσαλονίκη, από τις 12 έως τις 15 Σεπτεμβρίου.
NEWSROOM /
Έτοιμη να σκάσει η καταναλωτική «φούσκα» της Ρωσίας

Έτοιμη να σκάσει η καταναλωτική «φούσκα» της Ρωσίας

Ο ρωσικός πληθυσμός, η αγοραστική δύναμη του οποίου εξακολουθεί να είναι πολύ χαμηλή και σε συνεχή μείωση εδώ και χρόνια, δανείζεται όλο και περισσότερο για τα ψώνια του ή απλώς για να μπορέσει να πληρώσει τους λογαριασμούς.
NEWSROOM /
Εστίαση

Οι συμβουλές προς τους καταναλωτές για τον Δεκαπενταύγουστο

Σύμφωνα με το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕΠΚΑ), ο Δεκαπενταύγουστος αποτελεί μια τελευταία «ανάσα» πριν τον χειμώνα όμως λόγω της σημαντικής αύξησης της τουριστικής κίνησης τον Δεκαπενταύγουστο, οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
NEWSROOM /
Δέκα χρόνια Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών - Το έργο της

Δέκα χρόνια Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών - Το έργο της

Δέκα χρόνια λειτουργίας συμπληρώνονται φέτος για την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας από τη σύσταση της το 2009, η οποία υλοποιήθηκε με πρωτοβουλία των συνδικαλιστικών στελεχών της χώρας.
NEWSROOM /