Πρόσφυγες κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης και ζητούν να φύγουν

NEWSROOM
Πρόσφυγες κατέλαβαν τον Σταθμό Λαρίσης και ζητούν να φύγουν
Φώτο: Eurokinissi

Κατάληψη των γραμμών του τρένου στο Σταθμό Λαρίσης πραγματοποιούν πρόσφυγες και μετανάστες, που έχουν συγκεντρωθεί από το πρωί και ζητούν να φύγουν από την Ελλάδα όπως έχουν το δικαίωμα.

Οι μετανάστες και πρόσφυγες, ανάμεσα στους οποίους υπάρχουν γυναίκες και παιδιά, έχουν καθίσει πάνω στις ράγες και ζητούν να έρθουν λεωφορεία για να τους μεταφέρουν στα Διαβατά Θεσσαλονίκης.

Από το βράδυ της Πέμπτης υπήρξε ενημέρωση από οργανώσεις ότι θα άνοιγαν τα σύνορα, με αποτέλεσμα να έχουν φτάσει στα Διαβατά εκατοντάδες μετανάστες και πρόσφυγες από χθες, με την αστυνομία να τους εμποδίζει να επιβιβαστούν στα τραίνα παρά το γεγονός οτι είχαν εισιτήρια, ενώ υπήρξαν και μαρτυρίες για επιθέσεις ακροδεξιών απέναντι στους πρόσφυγες.

Στον Σταθμό Λαρίσης έχουν μεταβεί δυνάμεις της αστυνομίας και ΜΑΤ. Όπως ενημερώνει η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπάρχει αδυναμία εκτέλεσης των δρομολογίων, λόγω της κατάληψης των γραμμών.

Στον Σταθμό Λαρίσης βρίσκεται ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Κλαπας ο οποίος μίλησε στους μετανάστες προσπαθώντας να εκτονώσει την κατάσταση. «Καταλαβαίνω τις δυσκολίες. Ακόμα και όσους δεν θέλουν να κάνουν αίτημα ασύλου. Σεβόμαστε και τα δικαιώματα σας και όσους λένε ότι η κατάσταση στις δομές είναι δύσκολη. Τα σύνορα είναι κλειστά. Εμείς έχουμε ζητήσει από την Ευρώπη να υπάρξουν επανενώσεις . Δεν θα γίνουν δρομολόγια από εδώ. τα σύνορα είναι κλειστά και δεν θα μπορέσει να αλλάξει αυτό. Αυτός ο τρόπος δεν θα σας προσφέρει κάτι».

ΣΧΕΤΙΚΑ