Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εργασίας

NEWSROOM
Εισβολή της ΠΟΕ-ΟΤΑ στο Υπουργείο Εργασίας
Φωτο: Eurokinissi

Στο υπουργείο Εργασίας εισέβαλαν, λίγο πριν τις 10:00, οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ-ΟΤΑ, διαμαρτυρόμενοι για τα εργατικά ατυχήματα και τις απώλειες εργαζομένων στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τα μέλη της ομοσπονδίας, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΠΟΕ-ΟΤΕ Ν. Τράκα, έφτασαν μέχρι τον 8ο όροφο του κτηρίου όπου βρίσκεται το γραφείο της υπουργού Εργασίας Έφης Αχτσιόγλου, η οποία ήταν απούσα. Ακολούθησε άκαρπη συνάντηση με τον Γ.Γ. του υπουργείου Ανδρέα Νεφελούδη με τα μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ να διαμηνύουν ότι θα παραμείνουν στο κτήριο μέχρι να συναντηθούν με την κ. Αχτσιόγλου.

Αιτία των εργατικών ατυχημάτων στους δήμους, όπως αναφέρει η Ομοσπονδία, είναι η εντατικοποίηση της εργασίας λόγω έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη μέσων ατομικής προστασίας, η μη τήρηση της νομοθεσίας για την υγιεινή και την ασφάλεια, καθώς και ο κακοσυντηρημένος μηχανολογικός εξοπλισμός.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καλεί να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα υπουργεία Εργασίας και Εσωτερικών, που είναι αρμόδια για τους ελέγχους στις υπηρεσίες καθαριότητας, καθώς και τους αιρετούς «που εντατικοποιούν σε υπέρμετρο βαθμό την εργασία των συναδέλφων στην τοπική Αυτοδιοίκηση με συνέπεια εκατόμβη νεκρών».

Απόφαση για λουκέτο στα γκαράζ καθαριότητας

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α αποφάσισε τα γκαράζ καθαριότητας όλων των Δήμων της χώρας να παραμείνουν κλειστά τη Δευτέρα 19 Νοεμβρίου 2018.

Και αυτό «ως ελάχιστη ένδειξη διαμαρτυρίας, θυμού και αγανάκτησης για τις τραγικές απώλειες συναδέλφων τους κατά την εκτέλεση του καθήκοντος», σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ