Αναστέλλονται οι κινητοποιήσεις σε μετρό, ηλεκτρικό και τραμ

NEWSROOM
metro
Φωτο: Shutterstock

Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο, Πέμπτη 17 Οκτωβρίου, τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, ηλεκτρικός και τραμ) μετά την αναστολή των στάσεων εργασίας που αποφάσισαν σήμερα τα σωματεία εργαζομένων.

Η αναστολή των κινητοποιήσεων έρχεται μετά τη διαβεβαίωση του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Αχ. Καραμανλή, προς τα σωματεία εργαζομένων των εταιρειών ΣΤΑΣΥ και ΟΣΥ (συναντήθηκαν τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου) ότι το θέμα των συλλογικών συμβάσεων για το 2019 έκλεισε σε απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η απόφαση αυτή λήφθηκε μετά από τη συνάντηση των Σωματείων εργαζομένων στη ΣΤΑ.ΣΥ και στην ΟΣΥ με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών, στην οποία μας γνωστοποιήθηκε ότι σε «απόλυτη συνεννόηση με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους έκλεισε το θέμα των Συλλογικών Συμβάσεων».

Μετά απ’ αυτή την εξέλιξη, «ξεκλειδώνει» η διάθεση των απαραίτητων πιστώσεων για την πλήρη εφαρμογή της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο χώρο της ΣΤΑ.ΣΥ., η οποία είχε υπογραφεί από τον Ιούνιο, μεταξύ των Σωματείων και της Εταιρείας.

ΣΧΕΤΙΚΑ