Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν 26 απάτες σε βάρος ελαιοπαραγωγών

NEWSROOM
Πάτρα: Εξιχνιάστηκαν 26 απάτες σε βάρος ελαιοπαραγωγών
Φώτο: Shutterstock

Περισσότερες από 25 απάτες εξιχνίασαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών, μετά την σύλληψη στο Αίγιο ενός άνδρα και μίας γυναίκας, που προσποιούμενοι τους εμπόρους παράγγελναν ελαιόλαδο, χωρίς να καταβάλλουν τα χρήματα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, όπως προέκυψε από τις έρευνες, ο άνδρας και η γυναίκα από τον Σεπτέμβριο του 2018 μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2019 είχαν διαπράξει συνολικά 26 απάτες σε περιοχές της Αχαΐας και της Ηλείας, αποσπώντας περισσότερους από 50 τόνους ελαιολάδου και περίπου οκτώ τόνους σταφίδας, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος, που φθάνει τα 120.000 ευρώ.

Ως προς τον τρόπο της δράσης τους, ο άνδρας και η γυναίκα προσποιούνταν, σύμφωνα με την Αστυνομία, τους εμπόρους ελαιολάδου και αγροτικών προϊόντων, με σκοπό να πλησιάζουν παραγωγούς και στην συνέχεια προχωρούσαν σε παραγγελίες ελαιόλαδου και προϊόντων.

Μάλιστα, προκειμένου να κερδίσουν την εμπιστοσύνη των παραγωγών και να τους πείσουν για την φερεγγυότητα τους, φρόντιζαν να αγοράζουν αρχικά από τους ίδιους ή από άλλους παραγωγούς, ελαιόλαδο σε υψηλότερη τιμή και να τους εξοφλούν άμεσα.

Στη συνέχεια, επικοινωνούσαν πάλι με τους ίδιους παραγωγούς και ζητούσαν να τους παραδώσουν με πίστωση ποσότητες ελαιολάδου, με την συμφωνία να καταβάλλουν άμεσα το αντίτιμο της αξίας, χωρίς ωστόσο, σύμφωνα με την Αστυνομία, να το πράξουν.

Στο πλαίσιο των ερευνών που έκαναν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πατρών και αξιοποιώντας τα στοιχεία που είχαν συγκεντρώσει, εντόπισαν τον άνδρα και την γυναίκα σε σπίτι στην περιοχή του Αιγίου και τους συνέλαβαν.

ΣΧΕΤΙΚΑ