ΕΟΤ: Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από τον Απρίλιο

NEWSROOM
ΕΟΤ: Πιλοτικό άνοιγμα του τουρισμού από τον Απρίλιο
Φωτογραφία: AP Images

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ, Δημήτρης Φραγκάκης, μίλησε για την επανεκκίνηση του τουρισμού. Όπως δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, πρόκειται για ένα δύσκολο έργο καθώς πρέπει όλα να γίνουν με ασφάλεια.

Ο Δημήτρης Φραγκάκης τόνισε ότι η καταληκτική ημερομηνία για το άνοιγμα του τουρισμού είναι η 14η Μαΐου. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου το άνοιγμα να γίνει πιλοτικά ακόμα και μέσα στον Απρίλιο. Θυμίζουμε ότι και ο Χάρης Θεοχάρης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να ξεκινήσει ο τουρισμός πριν την 14η Μαΐου.

Ο γγ του ΕΟΤ αποκάλυψε ότι όλο αυτό το διάστημα γίνονται διμερείς συζητήσεις με χώρες όπως το Ισραήλ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Σαουδική Αραβία. Ο κ. Φραγκάκης δήλωσε ότι δεν μπορούμε να μιλάμε για άνοιγμα τουρισμού χωρίς εστίαση και λιανεμπόριο.

Τέλος, αναφέρθηκε και στο ζήτημα που υπάρχει με τους τουρίστες που μπορεί να έχουν εμβολιαστεί με το Sputnik V. Ο Δημήτρης Φραγκάκης υποστήριξε ότι αν δεν υπάρξει έγκριση από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων τότε δεν θα γίνεται δεκτή η είσοδος στη χώρα μας χωρίς αρνητικό μοριακό τεστ.

ΣΧΕΤΙΚΑ