Ελληνικός Τουρισμός: Σε ποιες αγορές πρέπει να στοχεύσει η χώρα μας

NEWSROOM
Τουρίστες στην Αθήνα
Τουρίστες στην Αθήνα/ Φωτογραφία Eurokinissi

Η χώρα μας ετοιμάζεται να ανοίξει τον τουρισμό στις 14 Μαΐου. Φυσικά αυτό δεν μπορεί να γίνει όπως γνωρίζαμε στο παρελθόν, αλλά οι υπεύθυνοι πιστεύουν ότι το φετινό καλοκαίρι θα είναι καλύτερο από αυτό του 2020.

Η χώρα μας θα πρέπει να προσελκύσει τουρίστες από χώρες που έχουν προχωρήσει αρκετά τον εμβολιασμό. Αυτό υποστήριξε ο πρώην γενικός γραμματέας του ΕΟΤ μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA.

“Χώρες με ταχύ εμβολιασμό όπως ΗΠΑ, Ισραήλ, Ρωσία, Βρετανία, όπου ο πληθυσμός έχει εμβολιαστεί και είναι έτοιμος να ταξιδέψει”, ήταν τα λόγια του Δημήτρη Τρύφωνόπουλου. Παράλληλα τόνισε ότι υπάρχει μεγάλη ανάγκη να εμβολιαστούν κατά προτεραιότητα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό για να μην κινδυνεύουν.

«Έτσι θα εκπέμψουμε το μήνυμα ότι είμαστε εδώ και είμαστε ασφαλής προορισμός» πρόσθεσε, ενώ εξέφρασε την βεβαιότητα ότι στις 14 Μαΐου θα ανοίξει σίγουρα ο τουρισμός. Επιπλέον, υποστήριξε ότι οι ξενοδοχειακές μονάδες χρειάζονται ένα κεφάλαιο εκκίνησης, διότι «δεν πρέπει να υπάρξει ξενοδοχείο που δεν θα ανοίξει. Ένα ανοιχτό μαγαζί στέλνει παγκόσμιο μήνυμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ