Χατζηδάκης: Βασική τομή του νομοσχεδίου η ψηφιακή κάρτα εργασίας

NEWSROOM
Ο Κωστής Χατζηδάκης
Ο Κωστής Χατζηδάκης/ Φωτογραφία Eurokinissi

Για το εργασιακό νομοσχέδιο μίλησε ο Κωστής Χατζηδάκης σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι το νομοσχέδιο έρχεται να στηρίξει τους εργαζόμενους και τους τίμιους εργοδότες. Παράλληλα υπογράμμισε ότι η βασική τομή του είναι η θέσπιση της ψηφιακής κάρτας εργασίας που θα βοηθήσει στο να πάψει να υπάρχει παράκαμψη της εργατικής νομοθεσίας.

Στο θέμα που έχει προκύψει μετά τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης για κατάργηση του 8ωρου, ο Κωστής Χατζηδάκης απαντά, λέγοντας πως όλα είναι ένα μεγάλο ψέματα. «Το οκτάωρο παραμένει και αποτελεί εδώ και τόσα χρόνια τη βάση για τις υπερωρίες», σημείωσε ο υπουργός.

Σε άλλο κομμάτι της συνέντευξης του αναφέρθηκε στο τροπολογία που φέρνει το υπουργείο Εργασίας για την πιο γρήγορη διαδικασία της έκδοσης των συντάξεων. Ο κ. Χατζηδάκης την χαρακτήρισε μικρή επανάσταση.

Η νέα τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή την Πέμπτη, προβλέπει ότι οι δικηγόροι που ασκούν το επάγγελμα για τουλάχιστον τρία χρόνια και οι λογιστές πρώτη τάξης θα μπορούν να συμπράττουν στην διαδικασία απονομής προσωρινών, αλλά και οριστικών συντάξεων.

Σημείωσε, επίσης, ότι θα υπάρχει και ρύθμιση στην συγκεκριμένη τροπολογία που θα προβλέπει την έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης που θα εφαρμόζεται στον ΟΓΑ και σε περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης.

ΣΧΕΤΙΚΑ