Μειωμένα ενοίκια: Μέχρι 14 Μαΐου η υποβολή δηλώσεων Covid

NEWSROOM
Ακίνητα στην Αθήνα
Ακίνητα στην Αθήνα/ Φωτογραφία Eurokinissi

Μέχρι τις 14 Μαΐου έχουν περιθώριο να υποβάλουν τις δηλώσεις για τα κουρεμένα ενοίκια οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Η ΑΑΔΕ έχει ανοίξει την πλατφόρμα για τις δηλώσεις Covid από τους ιδιοκτήτες που εισέπραξαν προκαταβολικά από το κράτος την αποζημίωση για τα κουρεμένα ενοίκια του Μαρτίου χωρίς να υποβάλουν αίτηση.

Όσοι δεν υποβάλουν δήλωση Covid θα πρέπει να επιστρέψουν το ποσό που έχουν εισπράξει όπως προβλέπει η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών. Η υπουργική απόφαση αναφέρει ότι ο δικαιούχος είσπραξης αποζημίωσης για το μήνα Μάρτιο εκμισθωτής ή υπεκμισθωτής, ανεξαρτήτως του εάν έλαβε την αποζημίωση, υποχρεούται να υποβάλει “δήλωση covid” μέχρι τις 14 Μαΐου 2021.

Όπως αναφέραμε και νωρίτερα, αν δεν γίνει δήλωση covid εντός της προθεσμίας, το ποσό της αποζημίωσης που εισπράχθηκε καθίσταται απαιτητό και ξεκινά η διαδικασία αναζήτησής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η διαδικασία καταβολής του ποσού της αποζημίωσης σε νέους δικαιούχους για τον Μάρτιο που δεν είχαν υποβάλει δήλωση θα καθοριστεί με νεότερη απόφαση. Σε περίπτωση που κάποιος ιδιοκτήτης έχει εισπράξει τον Μάρτιο ολόκληρο ενοίκιο ή μεγαλύτερο ποσό σε σχέση με τον Φεβρουάριο, θα πρέπει να επιστρέψει τη διαφορά που μπορεί να προέκυψε από το ποσό που έλαβε για τον Μάρτιο.

ΣΧΕΤΙΚΑ