Ψηφιακή κάρτα εργασίας: Πώς θα λειτουργεί -Οδηγός από το υπουργείο Εργασίας [βίντεο]

NEWSROOM
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας
Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας/ Φωτογραφία Youtube βίντεο

Μια από τις σημαντικότερες αλλαγές που φέρνει το νέο εργασιακό νομοσχέδιο στη ζωή των εργαζομένων είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Ο Κωστής Χατζηδάκης έχει μιλήσει πολλές φορές για το ζήτημα αναφέροντας ότι είναι ένα όπλο στη μάχη με την αδήλωτη εργασία.

Το πρωί της Δευτέρας ο υπουργός Εργασίας συναντήθηκε με τον Κυριάκο Πιερρακάκη προκειμένου το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης να συμβάλει στη δημιουργία της ψηφιακής κάρτας εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που με απλά βήματα παρουσιάζει πως θα λειτουργεί η ψηφιακή κάρτα και ποιος είναι ο σκοπός της.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο εργαζόμενος θα “χτυπάει” την κάρτα του ή θα δηλώνει στην ειδική εφαρμογή ότι ξεκινάει την εργασία του. Αυτό θα μπορεί να γίνει εύκολα μέσα από το κινητό του τηλέφωνο. Και στις δυο περιπτώσεις γίνεται κοινοποίηση σε πραγματικό χρόνο σε κεντρικό μηχανισμό του υπουργείου. Αυτό βοηθάει στην καταγραφεί του χρόνου εργασίας και των υπερωριών σε πραγματικό χρόνο.

Η ψηφιακή κάρτα εργασίας θα εφαρμοστεί αρχικά στις μεγάλες επιχειρήσεις και στη συνέχεια θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η υλοποίηση του πλάνου θα γίνει με πόρους από το ταμείο ανάκαμψης.

ΣΧΕΤΙΚΑ