Φεύγουν από το Airbnb και επιστρέφουν στο ενοίκιο, μεγάλες αυξήσεις στις τιμές

NEWSROOM
ακίνητα πόλη
SOOC/ Alexandros Michailidis

Τα εγγεγραμμένα ακίνητα στην πλατφόρμα βραχυχρόνιας μίσθωσης Airbnb, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της AirDNA, παρουσιάζουν μείωση της τάξης του 39,95%, με το σύνολο των εγγεγραμμένων ακινήτων να αριθμούν τα 4.996 όταν το 2019 την ίδια χρονική περίοδο ήταν 7.684.

Οι μειώσεις αγγίζουν και τις top περιοχές της Αθήνας του παρελθόντος. Πιο συγκεκριμένα στο Κολωνάκι από 332 εγγεγραμμένα ακίνητα τον Ιούνιο του 2019, πλέον έχουν απομείνει 179, παρουσιάζεται δηλαδή μείωση της τάξεως του 46,08%. Στο Παγκράτι από 411 το 2019, λειτουργούν 202 το 2021, μείωση της τάξεως του 50,85%, ενώ μειώσεις της τάξεως ακόμη και 60%-70% στον αριθμό των εγγεγραμμένων ακινήτων καταγράφονται στις δευτερεύουσες σε επιλογή περιοχές του παρελθόντος, όπως Νέα Κυψέλη, Γούβα και Ριζούπολη.

«Τα ακίνητα που είναι εγγεγραμμένα σε πλατφόρμες βραχυχρόνιας μίσθωσης, είναι ακίνητα μικρής επιφάνειας από 30τμ έως 60τμ που είναι κατάλληλα για φοιτητές, εργένηδες και νέα ζευγάρια, δεν είναι ακίνητα που πληρούν τις προδιαγραφές μιας οικογένειας, που για να καλύψει τη στεγαστική της ανάγκη απαιτούνται, τουλάχιστον δυο υπνοδωμάτια, άρα στοχεύουν σε πολύ περιορισμένο κοινό για τα σημερινά δεδομένα», εξηγεί ο πρόεδρος του Πανελλαδικού Κτηματομεσιτικού Δικτύου E-RealEstates, Θεμιστοκλής Μπάκας, που διεξήγαγε την έρευνα.

Διαβάστε τη συνέχεια στο iefimerida.gr.

ΣΧΕΤΙΚΑ