fbpx24ωρη απεργία - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς | Economistas.gr
Skip to main content

24ωρη απεργία - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

24ωρη απεργία - Πως θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς
Κλειστός σταθμός του μετρό/ Φωτογραφία Eurokinissi

Στην σημερινή 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες της Αθήνας. Οι συρμοί του Μετρό ( Γραμμή 2&3) θα κυκλοφορούν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα λειτουργίας των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. οι σταθμοί «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», «ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ», «ΟΜΟΝΟΙΑ», «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» και «ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ» θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς δίχως να πραγματοποιούν στάση.

Η Γραμμή 1 του Μετρό «Πειραιάς - Κηφισιά» και το ΤΡΑΜ θα λειτουργήσουν από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Αναλυτικά:

Γραμμή 1 «Πειραιάς - Κηφισιά»: Οι σταθμοί της Γραμμής θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 11 το πρωί, οπότε και θα αρχίσουν να αναχωρούν οι πρώτοι συρμοί από τους τερματικούς και ενδιάμεσους σταθμούς.

Οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Κηφισιά και Πειραιά στις 16:35,
  • από Αττική προς Κηφισιά στις 16:59 και προς Πειραιά στις 17:02.

Γραμμές 2 & 3 Μετρό: Οι σταθμοί θα ανοίξουν για το επιβατικό κοινό στις 12:00, ενώ οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:

  • από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 15:46,
  • από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 15:42,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 15:40,
  • από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο στις 15:07,
  • από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:10,
  • από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 15:42 και
  • Δρομολόγια του Μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται μεταξύ 12:00 - 16:00

Τραμ: Αναχώρηση συρμών από το Αμαξοστάσιο Ελληνικού στις 11:00, πλήρης αποκατάσταση δρομολογίων στις 12:15 και σταδιακή απόσυρση συρμών από τις 15:45.

Λεωφορεία - Τρόλεϊ. κινητοποιημένα θα παραμείνουν όλη τη μέρα τα Λεωφορεία και τα Τρόλεϊ λόγω 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ. Κανονικά θα κινηθούν τα αστικά λεωφορεία στις γραμμές που έχουν αναλάβει τα ΚΤΕΛ.

Σιδηρόδρομος

Ακινητοποιημένα επίσης θα είναι τα τρένα και ο Προαστιακός, τα οποία είναι σε επαναλαμβανόμενες απεργίες μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς με ανακοινώσεις τους δηλώνουν «βαθιά συγκλονισμένοι από τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, απαιτούν να αποδοθούν πραγματικές ευθύνες όσο ψηλά και εάν βρίσκονται και διεκδικούν σύγχρονες και ασφαλείς δημόσιες μεταφορές». Τέλος απευθύνουν κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος στο συλλαλητήριο, πλατεία Συντάγματος και ώρα 13:00.

ΤΑΧΙ

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ΤΑΧΙ τα οποία με ανακοίνωσή τους δηλώνουν ότι δεν είναι ώρα για σιωπή, είναι ώρα της φωνής και του αγώνα. Το ΣΑΤΑ θα συμμετέχει στην συγκέντρωση στις 12:30 στην πλατεία Συντάγματος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Χωρίς τρόλεϊ, μετρό, τραμ την Τρίτη
Χωρίς τρόλεϊ, μετρό, τραμ την Τρίτη
Λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθηνών (ΕΚΑ) ενάντια στο νέο ασφαλιστικό.
Χωρίς τρόλεϊ, μετρό, τραμ την Τρίτη
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Αναστέλλεται η αυριανή στάση εργασίας, από τις 2 το μεσημέρι έως τις 5 το απόγευμα, στις γραμμές 2 και 3 του μετρό, καθώς και στο Τραμ. Αναμένεται απόφαση για τον ηλεκτρικό.
Κανονικά θα λειτουργήσουν αύριο μετρό, τραμ και ηλεκτρικός
Απεργία την Πέμπτη στα μέσα σταθερής τροχιάς
Απεργία την Πέμπτη στα μέσα σταθερής τροχιάς
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό και τραμ την ερχόμενη Πέμπτη, λόγω συμμετοχής των εργαζομένων στη ΣΤΑΣΥ, στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.
Απεργία την Πέμπτη στα μέσα σταθερής τροχιάς
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη
Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και του ΕΚΑ στις 16 Μαρτίου συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Σταθερής Τροχιάς. Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν τα σωματεία στα μέσα σταθερής τροχιάς, για τη διευκόλυνση της συμμετοχής στην απεργιακή συγκέντρωση οι συρμοί στις Γραμμές 1, 2, 3 και του Τραμ θα κινηθούν από τις 10:00 έως τις 15:00.
Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς την Πέμπτη
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2023
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2023
Με τροποποιημένο πρόγραμμα και αραιά δρομολόγια θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατα τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα.
Πώς θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια των εορτών του Πάσχα 2023