Συνελήφθη 42χρονος για απάτες με κρυπτονομίσματα: 27 θύματα σε όλη τη χώρα και κέρδη πάνω από 370.000 ευρώ
42χρονος άνδρας συνελήφθη στη Νίκαια καθώς εξαπατούσε πολίτες με το πρόσχημα επενδύσεων σε κρυπτονομίσματα και υποσχέσεις υψηλών αποδόσεων.
Ο άνδρας συνελήφθη το μεσημέρι της 6ης Απριλίου 2026 στη Νίκαια από αστυνομικούς του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Αττικής της ΓΑΔΑ, καθώς σε βάρος του εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση με ποινή κάθειρξης 10 ετών για απάτη από κοινού και κατ’ εξακολούθηση.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από τον Νοέμβριο του 2017 έως τον Ιούνιο του 2019, δρούσε μαζί με συνεργό του, πείθοντας τα θύματά του να επενδύσουν χρήματα σε υποτιθέμενες ευκαιρίες στην αγορά κρυπτονομισμάτων. Από τη δράση του, αποκόμισε παράνομο περιουσιακό όφελος που ξεπερνά τις 376.000 ευρώ.
Συνολικά, φέρεται να εμπλέκεται σε 27 περιπτώσεις απάτης σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ηράκλειο Κρήτης. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια Εισαγγελική Αρχή.
Διαβάστε επίσης:
Δανία: Σκάβει δεξαμενές 70.000 κ.μ., για να μειώσει την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος
«Σκιά» στις ελληνικές εξαγωγές τροφίμων στις ΗΠΑ
Το μεγαλύτερο αιολικό πάρκο στον κόσμο, που χτίστηκε για να τροφοδοτεί 3,3 εκατομμύρια σπίτια, μόλις «πάτησε τον διακόπτη»Ν