ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ακίνητα

Κυρανάκης: Και ιδιώτες δικηγόροι στη μάχη των εκκρεμοτήτων του Κτηματολογίου

Στον ψηφιακό φάκελο μεταβίβασης ακινήτων αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακύβερνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης λέγοντας ότι «ο ψηφιακός φάκελος μεταβίβασης ακινήτων θα ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά από το Νοέμβριο και από αρχές του χρόνου θα μπορεί ο κάθε πολίτης που έχει κτηματογραφημένο ακίνητο, να μεταβιβάζει ψηφιακά το ακίνητό του.
NEWSROOM /
Εφτασε η ώρα του ΕΝΦΙΑ. Η εικόνα είναι αεροφωτογραφία από το Χαϊδάρι

Άνοιξε η πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας στο Κτηματολογικό Γραφείο Αθηνών

H νέα πλατφόρμα για την έκδοση αριθμού προτεραιότητας αποτελεί πλέον τον μοναδικό τρόπο εξυπηρέτησης των πολιτών για τις συναλλαγές τους με τα Κτηματολογικά Γραφεία που την διαθέτουν, βάζοντας τέλος στην τριτοκοσμική κατάσταση με τις χειρόγραφες λίστες και τους «επαγγελματίες» διακινητές εισιτηρίων.
NEWSROOM /
Αυτό είναι το νέο Κτηματολόγιο -Οι 4 αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο

Αυτό είναι το νέο Κτηματολόγιο -Οι 4 αλλαγές που φέρνει το νομοσχέδιο

Με το νομοσχέδιο εισάγονται νέα ψηφιακά «εργαλεία» -όπως το myAuto και το myPhoto- ενώ καθιερώνεται και ο Ηλεκτρονικός Φάκελος Μεταβίβασης Ακινήτου, που θα διευκολύνει τις αγοραπωλησίες.
NEWSROOM /
Κτηματολόγιο

Κτηματολόγιο: 400.000 ακίνητα αγνώστου ιδιοκτήτη -Πότε περνούν στο Δημόσιο

Τα ακίνητα που χαρακτηρίζονται ως «αγνώστου ιδιοκτήτη», επειδή δεν έχουν δηλωθεί, μετά την πάροδο ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος περνούν στην κυριότητα του Δημοσίου
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΝΤΟΥΝΗΣ /