Πετρέλαιο: Υποχωρεί κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι

NEWSROOM
Βενεζουέλα
Φωτογραφία αρχείου: Shutterstock

Το πετρέλαιο υποχωρεί -αφού πρώτα άγγιξε υψηλό δύο μηνών την περασμένη εβδομάδα- ακόμη και καθώς οι έμποροι παρακολουθούσαν τις διπλές απειλές για την παραγωγή αργού από έναν τυφώνα στις ΗΠΑ και τις πυρκαγιές στον Καναδά.

Το μπρεντ υποχώρησε κάτω από τα 86 δολάρια το βαρέλι την Δευτέρα. Συγκεκριμένα, διαπραγματεύεται στα 85,87 δολάρια με πτώση 0,77%, ενω το αμερικανικό αργό διαπραγματεύεται στα 82,32 δολάρια με πτώση 1,01%.

Ο τυφώνας Beryl έφτασε στο Τέξας, με τις πετρελαϊκές εταιρείες να προσαρμόζουν τις δραστηριότητές τους. Οι πυρκαγιές στην Αλμπέρτα απειλούν επίσης την προσφορά.

Πτώση για τις τιμές πετρελαίου

«Μια κίνηση του μπρεντ πάνω από τα 90 δολάρια θα εξαρτηθεί από τον κίνδυνο των καιρικών συνθηκών και την επιβεβαίωση μιας ισχυρής εποχικής ανόδου της ζήτησης βενζίνης», δήλωσε ο Harry Tchilinguirian, επικεφαλής της ομάδας ερευνών της Onyx Capital Group. «Εάν κανένα από τα δύο δεν υλοποιηθεί, η αγορά είναι πιο πιθανό να παγιωθεί παρά να κινηθεί ανοδικά».

Το πετρέλαιο άγγιξε το υψηλότερο επίπεδο από τα τέλη Απριλίου την περασμένη εβδομάδα, με τους διαχειριστές κεφαλαίων να αυξάνουν τις καθαρές long θέσεις τους στο μπρεντ για τέταρτη εβδομάδα, λόγω των προσδοκιών για υψηλότερη ζήτηση και χαμηλότερα αποθέματα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Παρόλα αυτά, το ράλι αντιμετώπισε κάποια αντίσταση από τα σημάδια αδυναμίας στην Κίνα.

Οι έμποροι αναμένουν μια σειρά από εκθέσεις αυτή την εβδομάδα που θα ρίξουν φως στα παγκόσμια υπόλοιπα του αργού. Ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών - ο οποίος έχει περιορίσει την παραγωγή για να ενισχύσει τις τιμές - παραδίδει τις μηνιαίες προοπτικές του, όπως και ο Διεθνής Οργανισμός Ενέργειας.

ΣΧΕΤΙΚΑ